Verscherpt toezicht Mediq Apotheek Goes-Zuid opgeheven

Array

mediqDe Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Mediq Apotheek Goes-Zuid opgeheven. Tijdens het laatste bezoek constateerde de inspectie dat de apotheek de vereiste maatregelen genomen heeft om de patiëntveiligheid te verbeteren.

Tijdens verschillende bezoeken heeft de IGZ vastgesteld dat de maatregelen die Mediq Apotheek Goes-Zuid genomen heeft, hebben geleid tot verbetering van de patiëntveiligheid. De inspectie heeft nu voldoende vertrouwen in de apotheker en heeft daarom het verscherpt toezicht opgeheven. Wel blijft de IGZ de ontwikkelingen bij Mediq Apotheek Goes-Zuid volgen. Binnen drie maanden brengt de IGZ een bezoek om te kijken of de stijgende lijn van verbeteringen wordt vastgehouden.

Op 26 maart 2013 stelde de IGZ de apotheek onder verscherpt toezicht omdat die de eerder door de inspectie gevraagde verbeteringen onvoldoende had doorgevoerd waardoor er toen nog steeds risico’s voor de patiëntveiligheid waren.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen