Facilitaire diensten Spijkenisse Medisch Centrum ondergebracht in nieuw werkbedrijf

Array

Meer zekerheid voor facilitaire medewerkers Spijkenisse Medisch Centrum
De coöperatie van samenwerkende ziekenhuizen Ikazia Ziekenhuis, het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Maasstad Ziekenhuis hebben de facilitaire diensten voor het Spijkenisse Medisch Centrum ondergebracht in een nieuw werkbedrijf. Bij het oprichten van deze nieuwe organisatie is er naar gestreefd  om op woensdag 24 juli zo veel mogelijk medewerkers van de facilitaire dienst van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis een baan aan te bieden voor in ieder geval zes maanden. In totaal hebben van de 97 facilitaire medewerkers van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis 86 medewerkers een baan aangeboden gekregen.

Eigendom coöperatie
Met de inrichting van dit nieuwe facilitair bedrijf wil de coöperatie de continuïteit waarborgen en de dienstverlening efficiënter en kwalitatief beter inrichten. Hiervoor heeft de coöperatie van ziekenhuizen een extern bedrijf gevraagd om haar kennis op het gebied van facilitaire dienstverlening en gastvrijheid te delen. ruwaard-van-putten1Als onderdeel van deze inbreng zal dit bedrijf tevens verantwoordelijk zijn voor het management van het nieuwe facilitair bedrijf. Net als Spijkenisse Medisch Centrum wordt het nieuwe facilitair bedrijf eigendom van de coöperatie van drie samenwerkende ziekenhuizen.

Diensten
Het nieuwe facilitair bedrijf zal diensten leveren op het gebied van onder meer schoonmaak,  onderhoud, technische dienst, huisvesting, logistiek, receptie en gastvrijheid. Gezien het nieuwe zorgprofiel van het Spijkenisse Medisch Centrum is het aantal arbeidsplaatsen nog in ontwikkeling. Voor een groot deel van de facilitaire medewerkers geldt dat voor hen ook na 1 januari 2014 een baan beschikbaar zal zijn.

Bron: Maasstad Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen