App brengt maatje meer in beweging

De nieuwe iPhone App ‘Slimrun’ helpt mensen, vooral met een maatje meer, in beweging te komen. De App motiveert mensen om mensen lekker te gaan bewegen met duidelijke persoonlijke instructies en bijpassende muziek. De gebruiker hoeft zich niet te verdiepen in ingewikkelde loopschema’s, want de App bepaalt een persoonlijk instapniveau op basis van lengte, gewicht en huidige conditie.

Gewichtsconsulenten Nederland (GCN) is enthousiast en ziet het programma Slimrun als een hele goede aanvulling op een verantwoord eetschema. “Nederland kampt steeds meer met een groot probleem: overgewicht. Een gezond eetschema helpt daar heel goed tegen, maar bewegen is minstens zo belangrijk”, zegt oprichtster Mylène Ruyters van Gewichtsconsulenten Nederland. “Mensen hebben echter geen idee waar ze moeten beginnen met bewegen. Slimrun is een uniek beweegprogramma dat het bewegen rustig en op een verantwoorde manier opbouwt.”

slimrun picoHet Slimrun beweegprogramma is ontwikkeld samen met gewichtsconsulenten en de loopschema’s zijn samengesteld door bekende triatleet en sportcoach Remy Vasseur. Uniek aan Slimrun is dat het muziek gebruikt om het tempo aan te geven tussen de instructies door.

“Het beweegprogramma was eerder al via Slimrun.nl beschikbaar als losse audiobestanden, maar de App maakt het nu veel makkelijker om te beginnen”, zegt Sascha Labrujere, oprichter van Slimrun. “Waar we eerst nog klanten moesten uitleggen hoe je MP3-bestanden op je muziekspeler kan zetten, download je nu gewoon de App, vul je jouw gegevens in en je kan gelijk aan de slag. De App regelt alles automatisch voor je.”

De Slimrun App werkt met 156 lessen allemaal opgedeeld in verschillende niveau’s. Er zijn 9 verschillende instapniveau’s voor mensen die normaal nooit bewegen tot aan fanatieke hardlopers. Een les duurt bij het laagste niveau een paar minuten en loopt in het hoogste niveau op tot meer dan een uur.

‘Slimrun’ is gratis beschikbaar in de App Store, en via: http://appstore.com/Slimrun

De Slimrun App is een initiatief van het bedrijf Slimrun & softwarebedrijf ThinkSharp.

* De Slimrun App kan gratis worden gedownload en van ieder instapniveau is de eerste les gratis. Voor eventuele vervolglessen dient een niveau te worden aangeschaft of kan een abonnement voor 30 dagen worden afgesloten.

//Einde bericht

Bron: ThinkSharp

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen