Kom in beweging voor jezelf en voor anderen: Steptember

Array

Sport, loop of fiets mee voor kinderen, jongeren en volwassenen met cerebrale parese in de maand september. In vier weken tijd verbeter je je conditie samen met je drie beste vrienden of  drie leukste collega’s: met de actie Steptember wordt bewegen leuk en het is ook nog voor een goed doel. De BOSK, vereniging van en voor mensen met cerebrale parese, is de initiatiefnemer van deze unieke actie. Steptember start op 4 september en eindigt op 2 oktober tijdens Wereld Cerebrale Parese Dag.
Elk jaar worden er 400 baby’s met cerebrale parese (voorheen aangeduid als ‘spastisch’) geboren. Cerebrale parese is een hersenbeschadiging die in het eerste levensjaar is ontstaan en die leidt tot een of meer lichamelijke handicaps. Soms is de oorzaak duidelijk, bijvoorbeeld bij zuurstoftekort tijdens de bevalling of bij een te vroeg geboren kind. Soms komen ouders er pas later achter dat er iets aan de hand is. Meer dan de helft van de kinderen met een lichamelijke handicap heeft cerebrale parese. Cerebrale parese is niet te genezen.
steptember
De actie Steptember draait om teams van vier personen die proberen een maand lang zoveel mogelijk stappen te zetten: van wandelen, fietsen tot elke dag sporten. Met een stappenteller houdt elke deelnemer dagelijks op zijn persoonlijke Steptember-webpagina het aantal stappen bij dat hij die dag heeft gemaakt. Deelnemers worden ook aangemoedigd om andere sporten te beoefenen. Op de website zijn meer dan 40 sporten en activiteiten makkelijk  om te rekenen naar een aantal gezette stappen.

Daarnaast probeert elk team zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen met cerebrale parese. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor meer internationaal onderzoek naar de preventie van cerebrale parese en onderzoek naar de communicatie tussen niet-sprekende kinderen en hun ouders. Een deel van het geld wordt besteed aan de ondersteuning van kinderen met cerebrale parese en begeleiding van hun ouders na de diagnose cerebrale parese.

Voor informatie en deelname: www.steptember.nl. Inschrijven kan tot 27 augustus.

De BOSK is de vereniging van en voor mensen met cerebrale parese. De BOSK ondersteunt ouders na de geboorte van een kind met cerebrale parese en stimuleert ouders en mensen met cerebrale parese om het beste te halen uit hun leven met een handicap. Bovendien biedt zij herkenning en informatie en stimuleert zij onderzoek naar de preventie van aangeboren handicaps.

Bron: BOSK

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen