Nijmeegs wereldrecord reanimeren officieel erkend

Array

De grootste reanimatietraining met behulp van een AED ter wereld. Dat record hebben 2109 kinderen uit Nijmegen en omgeving nu officieel in handen. Het Guinness Book of Records heeft dat de stichting AED4all laten weten. De aan het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis gelieerde stichting organiseerde op 29 mei jl. een groot reanimatie-evenement in het Goffertstadion. Kinderen uit de groepen zeven en acht van tientallen basisscholen uit Nijmegen en omgeving lieten zien dat ze weten hoe je moet reanimeren en hoe je een AED gebruikt.

In Nederland hebben te weinig mensen die kennis en vaardigheid. De initiatiefnemers van de wereldrecordpoging, kinderarts René Verlaak en reanimatiecoördinator Anne-Marie Willems  van het CWZ, gaan daarom door met het trainen van scholieren. Certificaat AED-2In het nieuwe schooljaar worden de deelnemende scholen opnieuw bezocht. Naast Verlaak en Willems bestaat de stichting AED4all verder nog uit projectleider Anita Scholten en manager Klant, Markt & Innovatie Patricia van Hooff. De initiatiefnemers willen kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd maken met reanimatie. Gehoopt wordt dat dit ook op langere termijn leidt tot een groei van het aantal mensen dat kan reanimeren en een AED kan bedienen.

‘Fantastisch dat het is gelukt en we de bevestiging nu zwart op wit hebben’, zeggen Willems en Verlaak over het behaalde wereldrecord. ‘De deelnemers én alle vrijwilligers hebben het geweldig gedaan. Daarnaast zijn we enorm geholpen door onze sponsors: Philips, Laerdal, N.E.C., het CWZ en nog verschillende kleinere sponsors. We hopen dat we ook in de toekomst steun blijven krijgen voor het geven van reanimatietrainingen. Want daar gaat het uiteindelijk om: we willen mensen leren hoe ze met hulp van een AED op een eenvoudige manier levens kunnen redden.’

Bron: CWZ

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen