Groot symposium over stress en het brein

Array

hersenactiviteit hersens breinVan dinsdag 20 tot en met donderdag 22 augustus wordt in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) de Annual Meeting of the International Society of Psychoneuroendocrinology gehouden. Thema van dit jaar is ‘Stress, Rhythm, and Blues’.

Sprekers op dit ‘stresssymposium’ zijn internationaal bekende onderzoekers. Zij presenteren de nieuwste inzichten op het gebied van hormonale veranderingen gedurende het leven en het effect daarvan op gedrag en stemming.

Psychiatrische stoornissen
Speciale gast is de bekende hoogleraar Dick Swaab, die een voordracht houdt getiteld ‘Depression and suicide: dead brains do tell tales’. Andere onderwerpen zijn onder andere: verschillen in stressreactie tussen mannen en vrouwen, de rol van stresshormonen bij post-traumatische stressstoornis en chronische vermoeidheid, en de complexe relatie tussen het hormoon oxytocine, emoties en psychiatrische stoornissen.

Kijk voor meer informatie en het gehele programma op de website van de International Society of Psychoneuroendocrinology.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen