“Olympische spelen van de cardiologie dit weekend van start in Amsterdam”

Array

Vanaf zaterdag 31 augustus tot en met woensdag 4 september 2013 is Amsterdam RAI het decor van het grootste medische congres van Europa: European Society of Cardiology (ESC). Vijf dagen lang zijn ruim 30.000 deelnemers, sprekers en vertegenwoordigers uit meer dan 150 landen te gast in Amsterdam.  Ze zijn bijeen om de laatste stand van zaken in de cardiologie door te nemen. OMS-voorzitter Frank de Grave noemde het zelfs de “Olympische spelen van de cardiologie” hij het belang van kennisdelen. Niet alleen door medici onderling maar ook met patiënten. ‘Het vertrouwen van patiënten in de medische stand moet elke dag opnieuw worden verdiend’, aldus De Grave. ‘Het ESC-congres levert daaraan een belangrijke bijdrage.



Ieder jaar brengt de ESC cardiologieprofessionals samen, cardiologen, chirurgen, onderzoekers, nurse practitioners en verpleegkundigen. ESC staat bekend als het grootste medische congres binnen Europa en is zelfs het grootste cardiovasculaire congres ter wereld.

 

Toonaangevende wetenschappers geven tijdens het ESC Congress 2013 meer dan 4.000 presentaties, plenaire lezingen en seminars over de nieuwste onderzoeksresultaten en klinische studies. De 10.500 ingediende abstracts uit 90 landen bestrijken ruim 145 cardiovasculaire onderwerpen. Het aantal bezoekers aan internationale beurzen en congressen in de RAI blijft stijgen. Amsterdam RAI verwacht dit jaar voor het eerst meer dan 400.000 internationale bezoekers naar Amsterdam te trekken. In de afgelopen vijf jaar is dat een groei van ruim 30%.

Meer informatie over de ESC en het congresprogramma

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen