Toch gouden handdruk voor falende bestuurder LangeLand Ziekenhuis

Array

Voormalig bestuursvoorzitter Paul Ansems van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer heeft een afkoopsom van minstens 287.000 euro ontvangen. In een eerdere versie van het jaarverslag dat afgelopen juni werd gedeponeerd, ontbrak essentiële informatie over de vertrekregeling van de topman die het ziekenhuis op de rand van faillissement bracht. Met een vertraging van ruim één jaar werd het jaarverslag over 2011 eind juni 2013 openbaar. Nu blijkt dat in de oorspronkelijke versie van het gedeponeerde verslag echter essentiële gegevens ontbraken over Ansems exitpremie. In de definitieve versie die nu op de website van het ziekenhuis staat, staan de gegevens wel, zo uit de berichtgeving van Medisch Contact. Het gaat om een bedrag van bijna 300.000 euro. Onder leiding van Ansems is het ziekenhuis op de rand van de financiële afgrond terechtgekomen. Toen dat in 2011 duidelijk werd, besloten de toezichthouders hem weg te sturen. Ansems was toen een half jaar bestuursvoorzitter geweest. 

Langeland Ziekenhuis VierstroomOnder het kopje ‘ontslagvergoeding’ wordt vermeld dat Ansems 180.647 euro van het ziekenhuis ontving. In werkelijkheid is de afkoopsom echter aanzienlijk hoger. Uit de overige bezoldigingsgegevens blijkt dat Ansems aan regulier salaris en premies in 2011 een bedrag van 212.857 euro incasseerde.

Inclusief het extra halfjaarsalaris ontving de ex-topman dus een afkoopsom van ruim 287.000 euro.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen