Nieuwbouw Meander Medisch Centrum opgeleverd

Het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum aan de Maatweg in Amersfoort is donderdag 12 september door Heijmans en Ballast Nedam opgeleverd. Namens de Raad van Bestuur van Meander nam Cees Meijers de sleutel in ontvangst van Rolf Abbringh, directeur Heijmans Utiliteit, en Arthur de Backker, directeur Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Speciale Projecten, namens de bouwcombinatie 2MC3, Meander Combinatie vof. De komende maanden gaat Meander het ziekenhuis inrichten en wordt de medische apparatuur en ICT geïnstalleerd en gevalideerd. Het nieuwe ziekenhuis gaat 23 december 2013 open voor patiënten en bezoekers.

Sleuteloverdracht nieuwbouw Meander Medisch CentrumDe bouw van het nieuwe ziekenhuis startte in augustus 2010. Drie jaar is er gebouwd en het resultaat mag er zijn: een prachtig, modern topklinisch ziekenhuis. “Een plek waar we de zorg en aandacht voor onze patiënten naar het hoogste niveau kunnen brengen”, vertelt Cees Meijers, lid van de Raad van Bestuur van Meander. Het ziekenhuis is ontworpen en gebouwd  met het oog op welzijn en welbevinden van de patiënt. Zo beschikt het ziekenhuis over modern ingerichte eenpersoonskamers voorzien van een eigen badkamer en sanitair. Dit geeft veel rust, ruimte en privacy voor de opgenomen patiënten. Het ziekenhuis heeft een vloeroppervlakte van ongeveer 100.000 m2. Het is een groot gebouw, maar door het uiterst functionele ontwerp kunnen patiënten en bezoekers goed hun weg vinden in het ziekenhuis. Het ziekenhuis is ontworpen door architectenbureau Atelier PRO uit Den Haag.

Patiënten en bezoekers parkeren straks hun auto in de lichte en ruime parkeergarage onder het gebouw. Het ziekenhuis is goed bereikbaar vanuit omliggende gemeenten in de regio. De Maatweg is ter hoogte van het ziekenhuis geheel vernieuwd en verbreed met een vrije busbaan. Rondom het ziekenhuis langs de Eem wordt het Meanderpark aangelegd.

De Amersfoortse locaties Lichtenberg en Elisabeth sluiten na de verhuizing definitief hun deuren. Het ziekenhuis in Baarn blijft gewoon open, evenals de poliklinieken in Nijkerk en Barneveld en prikpunten in de regio. Meer informatie over de verhuizing is te vinden op www.meandermc.nl/verhuizing.

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen