Masterclass Zorg ICT: EPD en eHealth toepassingen in de zorg

Array

telehealthHet gebruik van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en andere ICT toepassingen in de zorg neemt een steeds grotere vlucht en is niet meer weg te denken uit de huidige gezondheidszorg.
De ontwikkelingen gaan razendsnel en zijn bijna niet bij te houden. Wanneer u geen antwoord kunt geven op onderstaande vragen of wanneer u gewoon nieuwsgierig en geïnteresseerd bent: schrijf u dan in voor deze masterclass.

• Wat zijn de voorwaarden en effecten van de invoering van het EPD en andere ICT toepassingen en sluiten ze goed op elkaar aan?
• Hoe kunnen eHealth toepassingen goed worden geïntegreerd en ingezet binnen de zorg voor chronisch zieken en kan deze zorg hierdoor geoptimaliseerd  worden?
• Wat zijn de juridische aandachts- en knelpunten bij de invoering van een (nieuw) EPD en ICT toepassingen in de zorg?
• Hoe kunnen Informatiesystemen en eHealth toepassingen zo goed mogelijk op elkaar af worden afgestemd binnen de zorg?
• Wat zijn de kenmerken en kwaliteitseisen van ziekenhuis informatiesystemen?
• Wat zijn de voorwaarden voor de implementatie van ziekenhuis informatiesystemen?
• Welke eisen stelt de invoering van het EPD en andere ICT toepassingen aan verandermanagement?
• Hoe kan ICT/eHealth worden ingezet voor het bevorderen van zelfmanagement en werkt dat?
• Wat is de Invloed van ICT en eHealth op kwaliteit van zorg en op patiëntveiligheid?
• Hoe verlopen zorgafspraken en bekostiging van ICT en eHealth?
• Hoe kan dit het digitaal berichtenverkeer tussen professionals verbeteren?
• Wat komt er kijken bij de invoering en het werken met apps?
• En last but not least: hoe kan het werken met apps de gezondheidszorg optimaliseren?

Al deze vragen inspireerde Dr. Rob de Leeuw tot het aanbieden van de masterclass “EPD en eHealth toepassingen in de zorg”. Hij treedt op als cursusleider. Hij is werkzaam op het Julius Centrum en doet al jaren onderzoek naar de invoering en de effecten van ICT toepassingen binnen de zorg. Zowel onderzoek naar inhoud en effecten als naar randvoorwaarden van de invoering van ICT toepassingen. Hij bedacht samen met Prof.dr. Guus Schrijvers elf belangrijke onderwerpen die vanuit verschillende invalshoeken worden benaderd.

Je treft de thema’s aan in het programma elders in deze brochure. Voor elk thema zochten zij naar nationale experts.  Alle sprekers reageerden enthousiast op de uitnodiging om hun kennis te delen met de door ons beoogde doelgroep. Aan de masterclass werken o.a. mee: Hyleco Nauta (UMC Utrecht), Dr. Ronald Batenburg (Nivel), Rube van Poelgeest (UMC Utrecht), Marcel Timmen (VSN), Dr. Leonard Witkamp (KSYOS), Mr. Ivo Sindram (De Mul Zegger Advocaten), Mia van Leeuwen (RSO Haaglanden), Dr. Arina Burghouts (Nictiz), Ron Schipper (NZA), Martien Bouwmans (CZ) en  Jan Christiaan Huijsman (UMC Utrecht).

Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier in de brochure.

Bron: Julius Centrum

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen