Koningin Máxima opent Isala

Array

Hare Majesteit Koningin Máxima opent op donderdagochtend 17 oktober 2013 het nieuwe gebouw van Isala in Zwolle.
Het nieuwe ziekenhuis aan de Dr. Van Heesweg 2 is een toonaangevend, kleurrijk gebouw met een bijzondere vormgeving en toegerust voor ingewikkelde medische zorg. Het is groot, maar doet kleinschalig aan door de menselijke maat die de architecten Alberts & Van Huut hebben gehanteerd. Het ziekenhuis is ontworpen om gerust te stellen; een gebouw waarin mensen zich, ondanks de omvang, op hun gemak kunnen voelen.

Isala verwelkomt Hare Majesteit Koningin Máxima met een bijzondere openingsact in de vorm van een koor, dat bestaat uit vele Isala-medewerkers en wordt ondersteund door het Kameroperahuis te Zwolle. rinekedijkstrakoninginmaximaNa de openingshandeling zal het gezelschap in het nieuwe gebouw een rondleiding krijgen, waarbij een bezoek wordt gebracht aan het Amalia kindercentrum en de afdeling Hartbewaking. Tevens zal het internationaal bekende poppentheater Gnaffel een belangrijke rol  spelen in het bekendmaken van ‘De wens voor Isala’. Medewerkers en duizenden bezoekers hebben tijdens de publieksdag op 6 juli hun wens voor Isala bekend gemaakt. ‘De wens voor Isala’ is een initiatief van Stichting Vrienden van Isala.

De opening van het nieuwe gebouw biedt de gelegenheid stil te staan bij de spanning tussen rationeel, technisch handelen en de noodzaak van een persoonlijke en menselijke aanpak. In het ontwerp van het gebouw is deze spanning opgelost doordat de architect gebruik heeft gemaakt van zijn inzichten op het gebied van organisch bouwen en ‘healing environment’, zonder de noodzaak van een efficiënt gebruik uit het oog te verliezen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen