St. Antonius organiseert informatiemarkt tijdens internationale week Longfibrose

Array

longfibrose1-200x200Informatiemarkt en lezingen over Longfibrose in St. Antonius op 27/9
Op vrijdag 27 september vindt  in de centrale hal van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein een informatiemarkt plaats en worden er lezingen gehouden over de zeldzame longziekte Longfibrose. Dit alles vindt plaats tussen 09:00 uur ‘s ochtends en 15.30 ’s middags en valt samen met de internationale week van Longfibrose.

Voorlichting over longfibrose
Tijdens de voorlichtingsdag in het St. Antonius houdt longarts dr. Jan Grutters een presentatie over de ziekte longfibrose, welke symptomen erbij horen en welke vormen van longfibrose er zijn. Ook zal er voorlichting gegeven worden over medicinale therapie. Tijdens de dag zullen niet alleen artsen en verpleegkundigen spreken. Ook longfibrose patiënten zelf doen hun verhaal. Dr. Erik Jan Oudijk zal een lezing geven over longtransplantie bij longfibrose.

Nationale en internationale Longfibrose week
De  informatiemarkt en lezingen in het St. Antonius vallen samen met de internationale en nationale week van Longfibrose. In deze week worden op zes locaties, waaronder het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein, voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. Voor mensen met longfibrose en hun omgeving is het moeilijk te bevatten wat de gevolgen van deze ziekte zijn en hoe dat hun leven beïnvloedt.  Door in het hele land voorlichtingsbijeenkomsten te organiseren, kunnen patiënten en hun naasten terecht voor achtergrondinformatie en lotgenotencontact. Laagdrempelig en dicht bij huis.

Tijdens de patiëntenbijeenkomst zijn er diverse voorlichtingsmaterialen beschikbaar zoals de nieuwe uitgave van het patiëntenboekje ‘Over leven met longfibrose’. Ook zijn er informatiestands en kunnen bezoekers postzegels van de Longfibrosepatiëntenvereniging kopen of bestellen.

De patiëntenbijeenkomst over Longfibrose is op vrijdag 27 september van 09:00- 15.30 uur in de centrale hal van het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein aan de Koekoekslaan 1.

Meer informatie over de Longfibrose week is te vinden op de site:
http://www.antoniusziekenhuis.nl/etc/aandoeningen/l/longfibrose

http://www.longfibrose.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen