Innovatieve samenwerking MoleMann Mental Health en Therapieland

Array

depressiefEen optimale combinatie van online therapie en face-to-face gesprekken voor patiënten met psychiatrische klachten. Hiervoor zorgt de samenwerking tussen ggz-organisatie MoleMann Mental Health en online behandelplatform Therapieland. Door de onlangs gesloten samenwerkingsovereenkomst zijn de online zelfhulpprogramma’s van Therapieland nu voor alle patiënten van MoleMann-vestigingen beschikbaar.

Regie bij de patiënt
MoleMann Mental Health en Therapieland vinden het belangrijk dat patiënten zelf de regie houden over hun behandeling. Met de juiste kennis en vaardigheden kunnen mensen zelf actief hun problemen en klachten aanpakken. De inzet van de online behandelmodules Angst & Paniek, Depressie, Overspanning & Burn-out en AD(H)D sluit goed aan bij de gemeenschappelijke visie. Naast de gesprekken met de behandelaar van MoleMann kan de patiënt zelfstandig aan de slag met de online modules van Therapieland. Hierdoor wordt er doelmatiger behandeld, want de behandeling kost minder tijd. Daarnaast ontstaat er meer ruimte voor persoonlijke verdieping in de face-to-face gesprekken.

Maatwerk en duurzaam resultaat
Een behandeling bij MoleMann kenmerkt zich door maatwerk voor elke patiënt. Het e-health aanbod van Therapieland sluit hier goed bij aan. In de online zelfhulpprogramma’s kunnen patiënten in hun eigen tijd, op hun eigen plek en in een zelfgekozen tempo problemen en klachten aanpakken. Hierbij kunnen familie, vrienden en eventueel ook de werkgever en collega’s ingeschakeld worden. Zowel MoleMann als Therapieland gaan er namelijk vanuit dat mensen in de omgeving van de patiënt een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan herstel of vermindering van de klachten. Door steun van de omgeving houden deze verbeteringen ook langer stand.

Samen werken MoleMann en Therapieland aan een toekomst waarin mensen met psychiatrische klachten vertrouwen op hun eigen kracht en steun krijgen uit hun omgeving. Een toekomst waarin goede zorg toegankelijk is én betaalbaar blijft.

Over Therapieland
Therapieland biedt laagdrempelige, betrouwbare en effectieve online behandelingen. Elk online programma is gebaseerd op bewezen effectieve behandelmethoden. Verschillende psychiaters, artsen en psychologen hebben meegewerkt aan de behandelingen; ze komen zelf aan het woord in de online modules. Kijk voor meer informatie op www.therapieland.nl

Over MoleMann Mental Health
MoleMann Mental Health biedt geestelijke gezondheidszorg op maat met een vernieuwende, persoonlijke aanpak. Deze tweedelijns ggz-organisatie behandelt kinderen en volwassenen met psychiatrische klachten in kleinschalige vestigingen verspreid door Nederland. Uniek aan de werkwijze van MoleMann is dat de naaste omgeving van de patiënt altijd bij de behandeling en het herstel wordt betrokken. Kijk voor meer informatie op www.molemann.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen