Nieuwe generatie poederinhalator met astmamedicijn

Array

luchtwegen ademhalingChiesi introduceert Foster® NEXThaler®
Chiesi introduceert vandaag de Foster NEXThaler op de Nederlandse markt. De inhaler is de eerste poederinhalator met extrafijne deeltjes en vormt daarmee een innovatieve doorbraak. Door een poeder met extra fijne deeltjes te ontwikkelen is men in staat ook de kleine luchtwegen goed te behandelen. De inhaler wordt deze volledig vergoed. Chiesi introduceert met deze inhaler een nieuw medicijn in de strijd tegen astma.

Unieke werking van de innovatieve inhalator
De inhalator is eenvoudig in gebruik en biedt bij inname de zekerheid door een drievoudige terugkoppeling. Er is een smaakcomponent bij inname, de inhalator geeft een klik bij volledige inhalatie van het medicijn door de patiënt, waarbij de dosering alleen bij voldoende inhalatiekracht wordt vrijgegeven. Bovendien geeft een teller na gebruik het overgebleven aantal doseringen weer.
Effectiviteit door kleine luchtwegen te behandelen
Prof. dr. Dirkje Postma van het Universitair Medisch Centrum Groningen: ‘Aandoening van de kleine luchtwegen veroorzaakt bij astma veel problemen. Het houdt niet alleen verband met het optreden van benauwdheid bij inademen van koude lucht, parfumluchtjes en allergenen, maar ook met het ’s nachts wakker worden door benauwdheid, met een slechtere controle van astma, en ook met meer opflakkeringen van de ziekte waarvoor prednisonkuurtjes nodig zijn. Behandeling van de kleine luchtwegen geeft een betere astmacontrole en dat merkt de patiënt’.
Bron: Chiesi

Bron: Chiesi

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen