Regiogroep Vechtdal schenkt aandacht aan Wereld Ergotherapiedag

Array

ergotherapie-200x200Ergotherapie is gericht op het behandelen van volwassenen, ouderen en kinderen die beperkt zijn in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Denk hierbij aan eten bereiden, aankleden, werk, school of vrijetijdsbesteding. Maandag 28 oktober laten de ergotherapeuten van de regiogroep Vechtdal in het kader van Wereld Ergotherapiedag zien wat zij hierin kunnen betekenen. Vanaf 10.00 uur staan zij met een stand in de hal van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg om hun beroep toe te lichten.

Regiogroep Vechtdal bestaat uit twaalf ergotherapeuten van de Saxenburgh Groep, één ergotherapeut van de Carrousel en vier ergotherapeuten van de Haere. Zij zijn actief voor cliënten in het ziekenhuis, ouderenzorg, revalidatie, de eerstelijn (aan huis) en op school. De ergotherapeuten zijn gespecialiseerd in behandeling van handletsel, M. Parkinson, beroerte, dementie, pijn, moeite met denken en doen, kinderen, lichamelijke belasting en reumatische aandoeningen. Hun werk kenmerkt zich door een praktische aanpak van het probleem.

Op 28 oktober kunnen de mensen in de regio zich hierover uitgebreid laten informeren. “Ook zonder een verwijzing van een arts is het mogelijk om een ergotherapeut in te schakelen. Iedereen kan tien uur per kalenderjaar vergoed krijgen vanuit de basisverzekering,” aldus één van de ergotherapeuten. “Als het mensen niet meer lukt om tijdens de dag te doen wat ze zouden willen doen, dan moeten ze beslist langskomen. Wij kunnen veel voor hen betekenen.”

Ergotherapie is een beroep dat een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het welzijn van mensen. Het is relatief goedkope zorg, waardoor mogelijk dure zorgkosten worden bespaard.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen