Zo werkt werken met crohn of colitis!

Array

Woerden – Werken met Crohn/colitis ulcerosa kan! Waar 42 procent van de chronisch zieken werkt, ten opzichte van 70 procent van de niet-zieke bevolking, werken mensen met Crohn of colitis ulcerosa  net zo vaak als de gemiddelde Nederlander. Wel  werken zij vaker parttime[i].

Feit blijft wel dat ze een darmziekte hebben. Dit zie je niet aan de buitenkant, maar IBD[ii] gaat vaak gepaard met ongemakken als vermoeidheid, pijn en veelvuldig toiletbezoek.dikkedarm-180x200Zaak dus voor leidinggevenden en werknemers met IBD om gezamenlijk voorwaarden te scheppen om het werk zo goed mogelijk te kunnen doen en de communicatie open te houden. Het team Crohn op je Werk heeft daar een aantal handige checklists voor ontwikkeld. Deze zijn te downloaden via www.crohnopjewerk.nl of via info@crohnopjewerk te bestellen. Kijk ook eens op www.crohnopjewerk.nl . Naast deze handige hulpmiddelen is deze site vernieuwd en kan je daar alles wat met IBD en werken te maken heeft teruglezen of downloaden.

Noot voor de redactie: Wil je meer weten over Crohn op je werk, neem dan contact op met Daniëlle van der Horst, [email protected] of bel haar op nummer: 0348 – 41 68 40

Wat is Crohn op je Werk?

De campagne Crohn op je werk vraagt al een paar jaar op een positieve manier aandacht voor de mogelijkheden voor het werken met Crohn of colitis ulcerosa. Inspiratie voor iedereen die te maken heeft met werken of  crohn en colitis ulcerosa. Crohn op je Werk is een campagne van de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN), ondersteund door AbbVie. 

 


[i] bron nivel, werken met een inflammatoire darmziekte, 2011.

[ii] IBD = Inflammatory Bowel Diseases. Dit is de Engelse verzamelnaam voor chronische darmontstekingen, waar de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa ook onder vallen.

Recente artikelen