Gezondheidswaarschuwing op frisdrank

Array

skd188076sdcMisschien zijn suikerrijke frisdranken in 2030 verboden, of staan er waarschuwingen over gezondheidsrisico’s op verpakkingen van producten met veel suiker, zout of vet, net zoals op sigaretten nu. Het kan ook anders lopen. Stichting Toekomstbeeld der Techniek onderzocht mogelijke toekomsten van voeding en geneesmiddelen en in het bijzonder hun rol bij het voorkomen van ziekte.

Eind oktober verschijnt het boek ‘Aspirine op je brood’, met daarin de bevindingen van het onderzoek. Het boek bevat een overzicht van trends en onzekerheden op het gebied van technologie, voeding, geneesmiddelen en preventie. Daarnaast brengen levensechte verhalen en andere creatieve elementen mogelijke toekomsten tot leven. Tot slot bevat het boek meningen en visies van vele tientallen experts en gewone consumenten.

Het eerste exemplaar van het boek wordt op 29 oktober 2013 tijdens het slotsymposium ‘Proef de toekomst!’ overhandigd aan de Directeur-Generaal van het RIVM, Prof. dr. A.N. van der Zande. Hij is zelf betrokken bij de Volksgezondheid Toekomstverkenning 2014, die het RIVM op dit moment uitvoert.

Tijdens het slotsymposium gaan experts met elkaar in discussie over wenselijke en mogelijke toekomsten. Daarnaast krijgen aanwezigen de gelegenheid om tijdens een theaterdebat de toekomst vorm te geven. Natuurlijk ontbreken ook de bijzondere hapjes niet. Chef-kok van het Topsportrestaurant Papendal, Erik te Velthuis, legt uit wat er zo bijzonder is aan het nieuw ontwikkelde sportbrood en andere snacks die tijdens de pauze geproefd kunnen worden.
Dit is een origineel bericht van STT
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen