Elsevier bevestigt constante en goede kwaliteit van zorg in Meander

Array

kwaliteitDe kwaliteit van zorg van Meander Medisch Centrum staat op een constant hoog niveau. Dit wordt opnieuw bevestigd door het jaarlijkse landelijk onderzoek ‘De Beste Ziekenhuizen’ van Elsevier en bureau SiRM naar de kwaliteit van ziekenhuiszorg.

Openbare gegevens
De onderzoekers van Elsevier hebben de kwaliteit van Nederlandse ziekenhuizen vergeleken aan de hand van openbare, feitelijke informatie. Er is gekeken naar ruim 500 prestatie-indicatoren waarover ziekenhuizen wettelijk verplicht zijn informatie te leveren aan de Inspectie van de Gezondheidszorg en het ministerie van Volksgezondheid. Alle indicatoren samen leiden tot het eindoordeel  van Elsevier dat rust op twee pilaren: de patiëntgerichtheid van het ziekenhuis en de medische zorg.

Bij patiëntgerichtheid gaat het om de dienstverlening en informatieverstrekking aan de patiënt en de wachttijden voor behandeling. De kwaliteit van de medische zorg wordt beoordeeld aan de hand van de veiligheid voor de patiënt en de effectiviteit van de behandeling.

Constante kwaliteit
Anita Wydoodt, lid van de Raad van Bestuur  van Meander Medisch Centrum zegt:  “Zeventien ziekenhuizen in Nederland hebben de hoogste score behaald in dit onderzoek, Meander hoort daarbij. Onze patiëntgerichtheid is meetbaar gestegen  en onze medische zorg is constant op hoog niveau. Daar zijn wij trots op! “

Meander Medisch Centrum beschikt over een groot aantal kwaliteitskeurmerken die worden toegekend door de branche zelf, zorgverzekeraars en patiëntenverenigingen.

Voor meer informatie over het tot stand komen van het overzicht ‘Beste Ziekenhuizen’ zie http://www.elsevier.nl/besteziekenhuizen2013.

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen