‘Het groot diabetesboek – Voor kinderen, jongeren, ouders, familie’

Array

“Een gewéldig initiatief, zo’n suikerboek! Belachelijk dat zoiets er nog niet is!” Gordon, zelf diabetespatiënt.
Op 13 november, één dag voor de Werelddiabetesdag, wordt in DeKinderkliniek te Almere een exemplaar van ‘Het groot diabetesboek – Voor kinderen, jongeren, ouders, familie’ overhandigd aan Diederik Jekel. Diederik Jekel, zelf diabetespatiënt, is bekend van ‘De Wereld Draait Door’ waar hij in zeer begrijpelijke taal de meest gecompliceerde natuurkundige verschijnselen uitlegt. Ook krijgen de DVN, NDF, het Diabetes Fonds en de JDRF een exemplaar overhandigd. U bent van harte uitgenodigd bij de boekpresentatie aanwezig te zijn.

boekEindelijk een diabetesboek – en wát voor een boek!
Het werd de hoogste tijd, want diabetes is één van de meest onderschatte ziektes. Er zijn maar weinig mensen die werkelijk beseffen wat diabetes inhoudt. Zelfs voor de naaste familie is het vaak lastig om te begrijpen hoeveel impact de ziekte op je leven heeft. Dit terwijl ongeveer 1.000.000 Nederlanders diabetes mellitus hebben. 900.000 daarvan hebben diabetes type 2 en 100.000 mensen hebben diabetes type 1 of een ander type diabetes.

Vijfhonderd pagina’s informatie, praktische tips, verhalen en interviews

Dit boek is enig in zijn soort. Nooit eerder werden op vakkundige wijze en in begrijpelijke taal zoveel facetten van diabetes belicht. De basis van het boek wordt gevormd door 28 medische onderwerpen zoals diabetes type 1, type 2, maar ook komen sport, alcohol, seksualiteit en zwangerschap aan bod. Daarnaast worden praktische zaken als een rijbewijs aanvragen of het afsluiten van een hypotheek behandeld. Natuurlijk komen ook jongeren en ouders zélf volop aan het woord. Als lezer mag je in hun hart kijken.

Het boek bevat bovendien vijftien interviews met professionals en bekende Nederlanders die diabetes hebben. Zanger Gordon, oud-topsporter Bas van de Goor en actrice Izaira Kersten vertellen hoe zij diabetes geïntegreerd hebben in hun leven.

Minister Edith Schippers heeft een bemoedigende bijdrage geschreven; dr. David Beran (verbonden aan de universiteit Genève) vertelt in een boeiend hoofdstuk over diabetes in derde wereldlanden en de dierenarts (wiens zoon diabetes heeft) belicht diabetes vanuit de dierenwereld. De geschiedenis komt ruimschoots aan bod én DVN, de NDF, het Diabetes Fonds en JDRF verduidelijken hun visie over diabetes en lichten hun ‘missie’ toe. Professor Bart Roep, gerenommeerd onderzoeker op het gebied van genezing van diabetes, schrijft de inleiding van het boek. Een omvangrijk, boeiend werk dat je in één adem uitleest, herleest of als naslagwerk gebruikt.

De vormgeving is fris, vlot, speels en helder, voorzien van prachtige foto’s en duidelijke illustraties.

ineke_bosch

boekHet boek is in samenwerking met DeKinderkliniek Almere tot stand gekomen. De auteur Ineke Bosch is als Physician Assistant werkzaam binnen het kinderdiabetesteam van DeKinderkliniek. Vanuit haar ervaring en expertise heeft zij het boek met inlevingsvermogen, bemoediging en humor kunnen schrijven. Met als grootste doel: herkenning én erkenning voor diabetes. Zij is ervan overtuigd dat mensen nog te weinig van diabetes weten. Door dit boek hoopt zij in die lacune te voorzien. Want alleen door meer kennis komt er aandacht en begrip. En… geld voor onderzoek om zo tot genezing van deze aandoening te kunnen komen. Als het zover komt, is haar doel bereikt.

Het groot diabetesboek. Voor kinderen, jongeren, ouders, familie, Ineke Bosch, € 34,50 *, ISBN: 9789077322451 | Uitgeverij Mension™

* Per boek wordt er 1 euro overgemaakt voor onderzoek naar genezing van diabetes type 1.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen