Kring-apotheek sluit zich aan bij het internationale netwerk van Alphega Pharmacy

Array

netwerkEerste Alphega apotheek geopend op 9 november jl. in Kerkdriel
Kring-apotheek sluit zich aan bij het internationale Alphega Pharmacy netwerk om zo optimaal te profiteren van de vele voordelen, die het grote Europese netwerk van zelfstandige apotheken onder één gezamenlijke naam biedt. De overstap vindt plaats vanaf begin november 2013.

Alphega Pharmacy is een Europees netwerk voor zelfstandige apotheken. Er zijn 4.700* apotheken aangesloten verspreid over zes landen. Het is de bedoeling dat alle zelfstandige Kring-apotheken binnenkort als Alphega apotheek verdergaan. De eerste Alphega apotheek is op 9 november jl. geopend in Kerkdriel. Apotheek Kerkdriel is verhuisd en heropend als Alphega apotheek.

Apotheken die aangesloten zijn bij het netwerk van Alphega apotheek krijgen nog meer mogelijkheden om hun dienstverlening aan klanten te versterken. Ook krijgen apothekers de toegang tot internationale producten en merken, waaronder het huidverzorgingsmerk Boots Laboratories. De synergie-effecten van het bredere Alliance Boots netwerk – de moedermaatschappij van Alphega – zorgen ook voor internationale inkoopvoordelen.

Alphega Pharmacy is opgericht in 2001 en groeit nog steeds succesvol. Het biedt een uitgebreid aanbod van diensten met een belangrijke meerwaarde voor apothekers, zoals professionele trainingen, leveringsvoordelen en ondersteuning bij patiëntenzorg, verkoop en automatisering.

Het bestuur van de Verenigde Kring-apothekers Nederland (VKAN) is ervan overtuigd dat de samenwerking de apothekers meer mogelijkheden biedt voor verdere groei, ontwikkeling en kansen om zich te onderscheiden in de markt.

Directeur VKAN Marja Coelewij: ”De sterke basis van Kring-apotheek blijft behouden. Daarnaast geeft de onderscheidende schaal mogelijkheden tot een hoger rendement van de apotheek. Ook krijgen apothekers de kans te gaan werken met het zeer interessante assortiment van unieke Boots-producten. Het meest belangrijk is echter dat de onafhankelijke apothekers nog meer mogelijkheden krijgen om optimale zorg aan hun klanten te leveren.”

Ornella Barra, Chief Executive, Pharmaceutical Wholesale Division, Alliance Boots, zegt: “De aansluiting van Kring-apotheek bij Alphega Pharmacy is een veelbelovende stap voor de onafhankelijke apotheek. Onderdeel zijn van een Europees merk geeft nieuwe mogelijkheden voor aangesloten leden. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze stap de Nederlandse apotheker, Alphega Pharmacy en de onafhankelijke apotheek in Europa van een bestendige toekomst verzekert.”

Caitlin Sorrell, Managing Director van Alphega Pharmacy Europe, voegt toe: ”Alphega Pharmacy blijft zich versterken en de aansluiting van Kring-apotheek bij Alphega verhoogt het profijt van heel het zelfstandige apothekersnetwerk. We kijken ernaar uit om nauw samen te gaan werken met de zelfstandige apotheken in Nederland.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen