Oncologische neurochirurgie en apotheek Slotervaartziekenhuis naar Antoni van Leeuwenhoek bij verkoop

Array

samenwerking2Oncologische neurochirurgie en apotheek Slotervaartziekenhuis worden overgedragen aan het Antoni van Leeuwenhoek na verkoop Slotervaartziekenhuis aan MC Groep
Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) heeft met de MC Groep  overeenstemming bereikt, dat wanneer er sprake is van de formele overname van het Slotervaartziekenhuis door de MC Groep, een aantal bedrijfsonderdelen zullen worden overgenomen door het in kanker gespecialiseerde ziekenhuis. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over concentratie van de intensive care functie bij het AVL en het stapsgewijs uitbreiden van de samenwerking op algemeen en medisch ondersteunende functies.

De afspraken tussen MC Groep en het Antoni van Leeuwenhoek betreffen in ieder geval de apotheek en de oncologische neurochirurgie van het Slotervaartziekenhuis. Voor de precieze samenwerking en taakverdeling ten aanzien van de overige oncologieafdelingen zal tussen het Slotervaartziekenhuis en het Antoni van Leeuwenhoek verder gesproken worden.

Het Antoni van Leeuwenhoek werkt al jaren nauw en constructief samen met de apotheek van het Slotervaartziekenhuis waar medicatie voor patiënten met kanker wordt voorbereid. Ook op wetenschappelijk gebied bestaat een lange en intensieve samenwerking. Aangezien bij de behandeling van patiënten met kanker regelmatig inbreng nodig is van verschillende algemene specialismen zoals orthopedie, spoedeisende hulp en geriatrie, is het voor het Antoni van Leeuwenhoek van toegevoegde waarde dat in de nabijheid een algemeen ziekenhuis waar deze specialismen aanwezig zijn. De zeggenschap over de oncologiegerelateerde researchactiviteiten komt volledig in handen van het Antoni van Leeuwenhoek.

Het Antoni van Leeuwenhoek en het Slotervaartziekenhuis liggen op loopafstand van elkaar en maken beiden deel uit van het samenwerkingsverband “Medisch Centrum Slotervaart”. Dit centrum heeft een deel van het terrein voor parkeren in eigendom en beheert tevens de infrastructuur.

De Raad van Bestuur van het AVL stond–met name vanwege de eerder genoemde belangen- positief tegenover de gesprekken met de MC Groep over hoe de samenwerking met deze voorgenomen nieuwe partner kon worden vormgegeven. Dat heeft nu geresulteerd in bindende afspraken op het moment dat de overname door de MC Groep ook formeel kan doorgaan. Dat kan nadat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en het College Sanering Zorginstellingen groen licht hebben gegeven.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen