Reumatologie in beeld: rapport op Docnet.com van artsenpanel beoordeling

Array
Onderzoek onder artsen naar meest gewaardeerde specialisten op het gebied van Reumatoïde Artritis, Ziekte van Bechterew, Artritis Psoriatica
Cegedim Nederland heeft in een panel van 44 reumatologen onderzoek gedaan naar door hen zelf meest gewaardeerde specialisten op het  gebied van Reumatoïde Artritis, Ziekte van Bechterew, en Artritis Psoriatica. Het onderzoek geeft inzicht in welke reumatologen door artsen het meest werden genoemd. Het onderzoek werd uitgevoerd via de onderzoeksafdeling CCI van Cegedim en is voor zorgverleners inzichtelijk op Docnet.com.

Lijst met meest genoemde artsen
In het onderzoek werden de reumatologen gevraagd wie zij het best waarderen en als toonaangevend op de drie indicaties beschouwen. Aan de hand hiervan kon worden bepaald bij welk ziekenhuis de meeste gewaardeerde artsen werkzaam zijn. Aan het onderzoek deden reumatologen uit heel Nederland mee.
reuma-plaatje-300x192Ziekenhuizen waarin artsen werkzaam zijn
Op basis van het panel, blijkt dat de door respondenten meest genoemde reumatologen werkzaam zijn in het LUMC, AMC en Maastricht UMC+. Daarbij zijn er wel verschillen in indicaties; het Maastricht UMC+ scoort met name goed Artritis Psoriatica, waarbij het LUMC het beste scoort op Reumatoïde Artritis.

Over Docnet.com
Met contact- en beroepsinformatie van ruim 100.000 Nederlandse zorgprofessionals is Docnet.com het grootste intercollegiale zorgnetwerk in Nederland. Cegedim wil met Docnet beschikbare kennis en informatie delen met zorgaanbieders. Docnet biedt naast collegiale informatie en onderzoeksrapporten ook vakgerichte medische informatie en nascholing. Op termijn worden ook beroeps- en contactinformatie van internationale zorgverleners beschikbaar gemaakt en kunnen zorgverleners eigen publicaties doen. Docnet.com is uitsluitend intercollegiaal; alleen BIG geregistreerde zorgprofessionals kunnen lidmaatschap aanvragen.

Over Cegedim
Cegedim is een beursgenoteerde organisatie die al sinds 1969 leverancier is van strategische gezondheidszorggegevens, innovatieve diensten en technologieën. Het aanbod is gericht op de gezondheidszorgindustrie, zoals life sciences bedrijven, gezondheidszorginstellingen, beroepsorganisaties en professionals in de gezondheidszorg.

Recente artikelen