Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC lanceert de Emma Pleister

Array

Afgelopen week verscheen hij ineens in het straatbeeld. Een felgekleurde pleister met een uitroepteken. Gedragen door een groot aantal bekende Amsterdammers. Het was de aftrap van een campagne van Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC. Met deze pleister, ontworpen door befaamd mode-illustrator Piet Paris, kan iedereen zijn steun betuigen aan dit unieke kinderziekenhuis.Het idee achter de pleister is simpel en doeltreffend: van de opbrengst van een doosje pleisters wordt twee euro gebruikt om van het Emma Kinderziekenhuis AMC (EKZ) he?t kinderziekenhuis van de toekomst te maken. Het EKZ is van groot belang voor veel zieke kinderen en hun ouders. De geboden medische zorg is toonaangevend.

“Niet eerder in het bestaan van de stichting is er zo?n grote campagne geweest”, zegt Henriette van Eeghen, directeur van de Stichting. “Het Emma Kinderziekenhuis AMC heeft hoge ambities. Daarom is het voor onze Stichting van belang om duidelijker op de kaart te komen. De Emma Pleister is als icoon en als product geweldig gekozen.” Het geld dat wordt verdiend met de verkoop van de Emma Pleister gaat naar zorg, wetenschappelijk onderzoek, goede faciliteiten en het verbeteren van de psychosociale omstandigheden waarin kinderen en hun ouders in het ziekenhuis verkeren. Prof. dr. Hans van Goudoever, hoofd van het Emma Kinderziekenhuis AMC zegt: “Ik ben onder de indruk van de omvang van de campagne en de professionaliteit waarmee dit wordt aangepakt, en we zijn als behandelend team blij met deze extra impuls voor het kinderziekenhuis.”

Wie de Emma Pleister koopt e?n plakt, maakt het Emma Kinderziekenhuis AMC beter. En wie wil dat nou niet.

unnamedOver Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC
De Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC heeft als doel fondsen te werven voor het Emma Kinderziekenhuis AMC. Fondsen die innovatieve behandelingen mede mogelijk maken. Het geld wordt besteed aan zorg, wetenschappelijk onderzoek, goede faciliteiten en het verbeteren van de psychosociale omstandigheden waarin kinderen en hun ouders in het ziekenhuis verkeren. Het ziekenhuis en de overheid hebben hier onvoldoende middelen voor. De stichting draagt zorg voor een goed beheer van de geworven gelden en laat zich op het gebied van onderzoek adviseren door een wetenschappelijke adviesraad.

Over de Emma Pleister
Een doosje met 20 Emma pleisters kost € 3,49 en is vanaf 25 november te koop via de webwinkel op www.emmapleister.nl, de apotheek en de cadeauwinkel van het AMC en bij vestigingen van Accessorize, Albert Heijn, AH To Go, CoffeePlaza, De Kinderkledingwinkel, Deen, Gamma, Marqt, Mediq Apotheken, Pre?natal en Sissy Boy.

Over de betrokken partijen
De campagne is bedacht en tot stand gekomen met hulp van een groot aantal bedrijven en personen die het Emma Kinderziekenhuis AMC een warm hart toedragen. Mediq Medeco sponsort de Stichting met de productie van de pleister en door de logistieke afhandeling mogelijk te maken. Reclamebureau JWT Amsterdam is de bedenker en uitvoerder van de campagne. Kerstpakketten en fullfillment expert Pronk Juweel maakt de webshop mogelijk. Daarnaast zijn er talloze bedrijven en mensen die belangeloos of tegen een sterk gereduceerd tarief drukwerk, media-uitingen en andere inspanningen voor hun rekening nemen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen