Uitbreiding dialysecentrum hotel Juliana Valkenburg

Array

dialyse-200x300Wegens groeiende vraag naar ‘buitenlocaties’ dialyse
De dialyse-unit van het Maastricht UMC+ in het Valkenburgse hotel Juliana wordt momenteel uitgebreid van zes naar tien behandelplaatsen. In verband met de verbouwing zijn de huidige behandelplaatsen tijdelijk ondergebracht in het dialysecentrum in het Maastricht UMC+. Naar verwachting wordt de vernieuwde dialyse-unit in het hotel medio april 2014 heropend.

De behandellocaties buiten het Maastrichtse dialysecentrum, waarvan hotel Juliana er één is, zijn in het leven geroepen om patiënten dichter bij huis een minder klinische behandelomgeving te bieden. In Valkenburg werd in 2008 begonnen. Inmiddels is dit zeer succesvol gebleken. “Het wordt zeer gewaardeerd door patiënten om op een dergelijke “buiten” locatie dialysebehandeling te krijgen,” zegt Bas Janssen, unitleider van de dialyseafdeling. Om aan de toenemende vraag tegemoet te komen, wordt het aantal behandelplaatsen uitgebreid. Ter voorkoming van overlast voor huidige patiënten, worden ze tijdelijk behandeld in het dialysecentrum in het Maastricht UMC+. Als de verbouwing en het testen van alle voorzieningen medio april klaar is, gaan zij weer terug naar de opnieuw ingerichte behandelplaats in Valkenburg. Ook de poliklinische consulten worden daar dan weer hervat.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen