‘Eerste hulp bij hartkloppingen’

Array

Loes Luca lanceert doktersroman Havenziekenhuis
Vanaf januari kunnen patiënten die bij het Havenziekenhuis opgenomen worden ontspannen met de eigen doktersroman van het ziekenhuis, zodra zij zich weer wat beter voelen.
Acht medewerkers van het Havenziekenhuis schreven onder begeleiding van een schrijfdocent van SKVR Schrijven een klassieke doktersroman met de titel ‘Eerste hulp bij hartkloppingen’. Ook aan patiënten die niet van romantiek houden is gedacht: zij kunnen meteen door naar de puzzelsectie achterin de doktersroman.

De acht medewerkers die zich in het dagelijks leven bezig houden met patiëntenvoorlichting en andere (zorg)taken binnen het Havenziekenhuis zijn enthousiast over het resultaat.
eerste hulp bij hartkloppingenYvette Plantz is teamleider bij de afdeling Geriatrie en vertelt hoe de roman tot stand gekomen is. ‘Vorig jaar hebben we gezamenlijk een schrijfworkshop gevolgd en nu kwam daar een vervolg op met deze cursus ‘verhalen schrijven’ van het SKVR. Het maken van de doktersroman was een goede oefening met een bijzonder resultaat waar we met zijn allen veel plezier aan beleefd hebben. Ik hoop dat de patiënten onze verhalen met veel interesse zullen lezen. Het boekje past helemaal bij de persoonlijke aandacht die bij ons ziekenhuis centraal staat. Diegenen die op zoek gaan naar de dokters, zusters en zeelieden die al deze avonturen in ons ziekenhuis beleefd hebben kan ik alvast uit de droom helpen: alle personages zijn fictief, maar de locaties in en om ons ziekenhuis zijn wel echt.’
Het eerste exemplaar van de doktersroman wordt op donderdag 12 december om 16.00 uur overhandigd aan een patiënt door Loes Luca omgeven door zusters van de acteeropleiding van SKVR Young Stage. Loes Luca is sinds 2009 vriendin van het Havenziekenhuis. In een aantal humoristische spotjes die rond de feestdagen worden uitgezonden op RTV Rijnmond geeft zij weer wat het Havenziekenhuis onder ‘zorg met aandacht’ verstaat.

De medewerkers schreven de verhalen in hun vrije tijd en de doktersroman werd financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van het BE Ruys fonds en een aantal leveranciers.

Recente artikelen