Veel vragen over zorgverzekeringen

0
1711

Ruim 15% van de consumenten weet nog niet of hij of zij naar een andere zorgverzekeraar zal overstappen per 1 januari. Dat is bijna twee keer zoveel als voorgaande jaren. Dat blijkt uit onderzoek dat TNS Nipo uitvoerde in opdracht van Independer.

Independer ziet een toename in het aantal vragen dat wordt gesteld. In totaal verwacht het bedrijf dit jaar zo’n 45.000 adviezen over zorgverzekeringen te geven. De meeste, ongeveer 35.000, worden telefonisch verstrekt door een van de 50 medewerkers van de klantenservice. pnduidelijkheid vraagtekensDe overige 10.000 contacten verlopen per e-mail en social media. Met name dat laatste kanaal wordt steeds vaker gebruikt voor vragen. In de afgelopen vijf weken heeft Independer meer dan een miljoen vergelijkingen gemaakt en 70.000 mensen geholpen aan de best passende zorgverzekering voor 2014.

Tijdens de laatste week van het jaar heeft Independer zelfs 100 zorgexperts klaar zitten om alle vragen van consumenten te beantwoorden. Dat is hard nodig, want consumenten weten inmiddels dat overstappen in 15 minuten geregeld is. Daarom stappen ze massaal in de laatste dagen van december over.
Omdat een aantal vragen telkens terugkomt, heeft Independer een top 10 van veelgestelde vragen opgesteld. De eerste vijf hiervan zijn:

1. Moet ik mijn oude zorgverzekering zelf opzeggen als ik overstap?

2. Kan ik met deze verzekering mijn eigen ziekenhuis kiezen?

3. Geldt het eigen risico ook voor kosten van de tandarts of fysiotherapeut?

4. Tot wanneer kan ik overstappen?

5. Ik gebruik veel zorg. Kan ik dan wel overstappen?
Om deze vragen te beantwoorden start Independer vandaag een serie informatieve radiocommercials. Ook zet Independer extra capaciteit in om alle vragen over zorgverzekeringen via Twitter (#zorgservice) te kunnen beantwoorden.
Bekijk alle 10 vragen op het weblog van Independer.