Frans Hiddema voorzitter Nederlands Albert Schweitzer Fonds

0
579

Drs. U.F. (Frans) Hiddema, arts, is per 1 januari jl. voorzitter van de Stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF). Hij neemt daarbij het stokje over van Paul Schaink. Frans Hiddema is reeds sinds oktober 2012 bestuurslid van het NASF en was, tot hij in oktober 2013 met pensioen is gegaan, CEO van Het Oogziekenhuis Rotterdam, een ziekenhuis dat hij samen met alle medewerkers en medische staf sinds 1990 zeer succesvol heeft weten te ontwikkelen tot nationaal en internationaal erkend center of excellence.

Hiddema wil zijn ervaring als tropenarts graag inzetten ten behoeve van een actieve bijdrage aan de ontwikkelingen van de NASF gezondheidszorgprojecten in Afrika. hiddema_Persfoto(1)Daarnaast hecht hij waarde aan de verdere verspreiding van het gedachtegoed van Albert Schweitzer. Hiddema: Eerbied voor het leven moet je kunnen operationaliseren. Uiteindelijk begint alles toch met idealisme en dat is het begin van elk succesvol initiatief.”

DO SOMETHING WONDERFUL. PEOPLE MAY IMITATE IT. – Albert Schweitzer –

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds verstrekt startsubsidies, door middel van een directe microgift, aan kleinschalige, lokale gezondheidszorgprojecten in Afrika. Wij doen dit op basis van de levensvisie van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer: Eerbied voor het Leven, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat. Daarnaast reikt het fonds jaarlijks de Albert Schweitzer Prijs uit aan jongeren met een bijzonder ontwikkelingsproject of initiatief op het gebied van gezondheidszorg in Afrika.

 

Vorig artikelUMCG ‘prijst’ excellente onderzoekers en opleider
Volgend artikelWijzigingen in het basispakket 2014
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.