Open dag Maastricht UMC+, MAASTRO CLINIC en Brains Unlimited

Array

De jaarlijkse open dag van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (Maastricht UMC+), MAASTRO CLINIC en Brains Unlimited vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 februari 2014, tussen 10.00 en 16.00 uur.

Onder de naam Maastricht UMC+ werken het academisch ziekenhuis Maastricht en de Faculty of Health, Medicine & Life sciences samen. Daarnaast is ook een aantal nauw met het Maastricht UMC+ verbonden organisaties  aanwezig, zoals MAASTRO CLINIC (het bestralingsinstituut dat de bestraling, ook welradiotherapie genoemd, voor patiënten in Limburg verzorgt) en Brains Unlimited (het MRI-platform op de Maastricht Health Campus voor onderzoek naar het functioneren van het menselijk brein). Ook Zuyd Hogeschool en Leeuwenborgh Opleidingen zijn vertegenwoordigd.

brains unlimitedKennis maken
Tijdens deze open dag kan het publiek kennis nemen van vernieuwingen in zorg, onderzoek, onderwijs en opleiding van het Maastricht UMC+ en de andere deelnemende organisaties. Het thema van de Open Dag 2014 is ’Dokter voor één dag’. Dit kan ook geïnterpreteerd worden als bijvoorbeeld ‘verpleegkundige’, ‘onderzoeker’, ‘ICT-er’, ‘cateringmedewerker’ voor één dag. Uitgangspunt is dat bezoekers niet alleen informatie tot zich kunnen nemen, maar ook op interactieve wijze aan de open dag kunnen deelnemen; hierbij kan gedacht worden aan een test doen op de computer, bloeddruk of cholesterol laten meten, meedoen aan een rondleiding etcetera.

Informatie over de speerpunten van Maastricht UMC+ zal te vinden zijn in vijf clusters; Hart en Vaatziekten, Chronische Ziekten, Oncologie, Geestelijke Gezondheidszorg en Preventie. Hierbij zijn ook MAASTRO CLINIC en Brains Unlimited vertegenwoordigd met een stand. MAASTRO CLINIC biedt daarbij de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding bij MAASTRO CLINIC. Daarnaast zijn er stands met informatie ten aanzien van Operatieve Geneeskunde, Moeder en Kind, Opleiden en Werken en Medische Techniek. Tot slot geven ook de Spoedeisende Hulp, de Centrale Bloedafname, de afdeling Dermatologie, de transplantatie-coördinatoren, de wondzorg, de gipskamers, verschillende onderzoekfondsen, het Facilitair Bedrijf, het Centraal Diagnostisch Laboratorium en kwaliteit en veiligheid acte de présence.

Zie voor meer informatie ook: www.mumc.nl, www.maastrichtuniversity.nl/fhml,  www.maastro.nl en  www.brains-unlimited.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen