Verzekeraar Menzis wil excuses van Vitesse

Array

Verzekeraar Menzis wil openlijke excuses van voetbalclub Vitesse uit Arnhem voor het afreizen naar Abu Dhabi zonder de Israëlische speler Dan Mori. Menzis is hoofdsponsor van de Arnhemse club.

Vitesse houdt haar trainingskamp in  Abu Dhabi , waar de Vitessespeler Mori niet welkom is vanwege zijn nationaliteit.

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Menzis, Roger van Boxtel, heeft een brief aan Vitesse  geschreven waarin hij aangeeft “teleurgesteld” te zijn over drze gang van zaken. Vitesse-voorzitter De Wit moet behalve excuses ook een schriftelijke uitleg geven waarom Mori is  thuisgelaten.

Menzis“Een van de redenen dat Menzis betaald voetbal sponsort, is dat voetbal (…) mensen bij elkaar brengt ongeacht ras, geloof, geaardheid en huidskleur”, aldus Van Boxtel in de betreffende brief.

Van Boxtel zei vanochtend in de Volkskrant dat hij liever had gezien dat Vitesse een duidelijk statement had gemaakt in de richting van Abu Dhabi door te besluiten met het hele team thuis te blijven.

Vitesse wil gedurende het trainingskamp niet reageren op de kwestie.

Bron: NOS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen