VU maakt onderzoekscommissie Peter Nijkamp bekend

Array

onderzoek-2De Vrije Universiteit Amsterdam heeft een commissie benoemd die onderzoek zal doen naar de wijze waarop in het werk van Peter Nijkamp gebruik wordt gemaakt van eerder gepubliceerd werk van hemzelf, van hemzelf samen met co-auteurs en van anderen. De opdracht heeft betrekking op het gehele oeuvre van Nijkamp.

De commissie bestaat uit prof.dr. J.W. (Jaap) Zwemmer (voorzitter, Emeritus hoogleraar belastingrecht UvA), prof.dr. J.W. (Jan Willem) Gunning (hoogleraar ontwikkelingseconomie VU) en prof.dr. D.E. (Rick) Grobbee (universiteitshoogleraar Klinische Epidemiologie, Universiteit Utrecht).

Tijdens de duur van het onderzoek doen de commissie en de VU geen uitspraken over (het onderzoek van) Peter Nijkamp. Daarnaast heeft de VU de KNAW verzocht meer duidelijkheid te scheppen over de richtlijnen voor zelfcitatie. De VU heeft begrepen dat de KNAW gehoor gaat geven aan deze oproep.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen