VGZ op zoek naar beste zorgidee voor palliatieve zorg

Array

VGZ organiseert dit jaar de derde edite van VoorGoedeZorg: een landelijke wedstrijd voor de beste zorgideeën in Nederland. Deelnemers kunnen tot uiterlijk 28 maart hun zorgidee rondom het thema palliatieve zorg insturen in de vorm van een business case. De beste ideeën worden in een halve finale en een finale gepresenteerd aan ondernemer en voormalig Dragons’ Den-presentator Jort Kelder en een deskundige jury. De winnaar van de wedstrijd gaat samen met VGZ het project tot uitvoer brengen.

Thema palliatieve zorg

Onder palliatieve zorg valt alle zorg voor mensen die stervende zijn of medisch zijn uitbehandeld. Uit onderzoek blijkt dat palliatieve zorg beter kan. Palliatieve-zorg-3Zo wil 75 procent van de palliatieve patiënten liever thuis sterven, terwijl dat bij slechts 28 procent ook mogelijk is. Verder blijkt dat mensen vaak te lang en onnodig doorbehandeld worden. Dit komt de kwaliteit van hun resterende leven niet ten goede. Wat kunnen we in Nederland samen doen om de gezondheidszorg verder te verbeteren? Hoe kunnen we de palliatieve zorg verbeteren voor mensen in hun laatste levensfase? Om een antwoord te krijgen op die vraag, daagt VGZ Nederland uit om een innovatief zorgidee in te dienen.
VoorGoedeZorg: de wedstrijd.

Coöperatie VGZ organiseert elk jaar de wedstrijd VoorGoedeZorg, om mensen te stimuleren om actief mee te denken over hun zorg. Deelnemers kunnen hun innovatieve idee rondom het thema palliatieve zorg insturen in de vorm van een business case. De vijftien beste cases worden uitgenodigd voor de halve finale. De vijf beste initiatieven gaan door naar de finale, die plaats vindt op 22 mei bij CitySense in Utrecht. Daar presenteren ze het idee aan Jort Kelder, een deskundige jury en andere genodigden. De winnaar gaat samen met VGZ het project tot uitvoer brengen. Het idee wordt daarmee werkelijkheid.

Naast de onderwerpgebonden wedstrijd is het overigens altijd mogelijk om een idee voor zorgvernieuwing in te dienen op de website van VGZ.

Inschrijven

Inschrijving voor de wedstrijd kan via de website www.vgz.nl/voorgoedezorg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen