MGV vernieuwd tot magazine

Array

verslavingszorg-200x200MGV, het magazine voor ggz en verslavingszorg is vernieuwd. Het nieuwe full colour magazine biedt een gevarieerder inhoud met interviews, reportages, columns en recensies in een magazinegedeelte, en vak- en discussieartikelen in een kenniskatern.

In het eerste nummer een interview met Rutger Engels, bekend jeugd- en verslavingsonderzoeker en de nieuwe voorman van het Trimbos-instituut. Hij blijkt een wetenschapper met koopmansgeest, die bovendien sterk hecht aan de toepassing van kennis: ‘De mentaliteit van onderzoekers moet zijn: ik maak iets voor de samenleving.’

In het kenniskatern twee discussieartikelen over Routine Outcome Monitoring (ROM) waarmee behandelaren kunnen monitoren of hun behandelingen succes hebben. Anton Hafkenscheid en Jim van Os stellen dat ROM deugdelijker moet en kan, en schetsen vijf voorwaarden voor verbetering. Janssen en collega’s hebben suggesties voor ROMmen in de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Verder in het magazine: onderzoeker Gerdien Franx over ROM in de Verenigde Staten, film- en boekbesprekingen, emeritus hoogleraar kinderpsychiatrie Theo Doreleijers herleest zijn proefschrift over jeugdstrafrecht en hulpverlening, en Bijblijven, een leessuggestie van redacteur Titia Feldmann.

MGV is een uitgave van Performis, Next Level Publishing, in samenwerking met het Trimbos-instituut. MGV biedt een crossmediaal platform aan alle ggz-professionals, bestuurders, cliënten en zorgverzekeraars om debat te voeren over de inhoud van hun vak en over de taken van de ggz in de samenleving. Het online MGV platform is eind februari beschikbaar via www.mgvonline.nl.

Bekijk de bladerbare pdf op http://www.trimbos.nl/nieuws/mgv

Bron: Trimbos-instituut

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen