ADRZ financieel weer gezond

Array

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis verwacht de komende jaren zeker zo’n 4 miljoen winst per jaar te gaan maken. De ziekenhuisdirectie meldt dat 2013 positief is afgesloten, na een grote financiële operatie om onbetaalde rekeningen te innen. Het ADRZ is volgens directeur Financiën Rinus van Riel, weer in financieel rustig vaarwater gekomen. In de laatste maanden van 2013 bleek dat er nog 96.000 rekeningen openstonden bij het ADRZ. Door onvolledige of foutieve codering op rekeningen kreeg het ziekenhuis medische behandelingen niet vergoed van zorgverzekeraars. Met behulp van financiële experts brachten medisch specialisten de rekeningen alsnog op orde. Dat leverde het ADRZ 15 miljoen euro op, waarmee de continuïteit van het ADRZ is werd gewaarborgd, aldus directeur Van Riel.

geek krijf geldDe precieze cijfers voor 2013 zijn nog niet bekend. Aan het eind van het derde kwartaal stond de teller op zo’n twee miljoen euro winst. De jaarcijfers en het bijbehorende jaarverslag worden over een paar maanden bekend gemaakt. Door de betere financiële positie van het ADRZ gaat de directie ervan uit dit jaar ook een geldschieters te vinden voor de bouw van een nieuw ziekenhuis in de Mortiere bij Middelburg. Dit ziekenhuis is een vervanging voor het oude ziekenhuis aan de Koudekerkseweg in Vlissingen.

Eerder werd bekend dat het geplande ziekenhuis in de Mortiere kleiner dan oorspronkelijk het plan was. Ook is de oplevering opgeschoven naar 2017. Dit jaar komen er wel nieuwe operatiekamers in de vestiging in Goes en een nieuw geboortecentrum.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen