Huisartsen kunnen patiënten nu ook digitaal verwijzen naar VUmc

Array

digitaal4Vanaf vandaag kunnen huisartsen in de regio Amsterdam hun patiënten ook digitaal naar VUmc verwijzen. In de ZorgDomein verwijsapplicatie staat actuele informatie over onder andere zorgaanbod en wachttijden van VUmc. Op basis hiervan kiezen de huisarts en de patiënt samen voor een ziekenhuis.

VUmc ontvangt via ZorgDomein goed leesbare verwijzingen en krijgt exact te zien wat de verwijsreden is. Hierdoor kan VUmc patiënten sneller bij de juiste specialist of voor het juiste spreekuur of onderzoek inplannen. Daarnaast kunnen ook direct meerdere afspraken achter elkaar worden ingepland, dat scheelt patiënten veel tijd en ongemak. Ook zorgt dit er voor het gehele zorgtraject efficiënter verloopt. De medisch specialist beschikt voorafgaand aan het consult over alle informatie die nodig is voor een kwalitatief goed consult.

“Met de aansluiting op ZorgDomein legt VUmc een digitale rode loper uit voor onze verwijzers. Patiënten kunnen nu niet alleen sneller en makkelijker door hun huisarts worden verwezen, ook levert het gebruik ervan completere verwijsinformatie op die in de toekomst direct wordt gezet in het nieuwe Elektronisch Patiëntendossier (EPD) dat VUmc samen met het Academisch Medisch Centrum (AMC) in 2015 zal invoeren. ZorgDomein is daarmee een mooie eerste stap in het vernieuwen van de informatievoorziening van VUmc”, aldus Chris Polman, lid raad van bestuur VUmc.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen