€ 75.000 voor vernieuwend idee voor mantelzorg of vrijwilligerszorg

Array

unnamedInschrijving Nationale Zorgvernieuwingprijs geopend:
De inschrijving voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2014 is geopend. De prijs gaat naar een vernieuwend idee voor mantelzorg en vrijwilligerszorg. Insturen kan tot 22 april 2014 via www.nationale zorgvernieuwingsprijs.nl. De winnaar krijgt € 75.000 om zijn idee uit te voeren. De prijs is een initiatief van ZonMw en VSBfonds.

De opdracht
Kom met een vernieuwend idee voor mantelzorg of vrijwilligerszorg, dat mensen (beter) in staat stelt om zorg te dragen voor elkaar. Bijvoorbeeld nieuwe manieren om mantelzorgers te ontlasten. Oplossingen die de combinatie van werk en zorg beter mogelijk maken. En manieren om in de buurt meer helpende handen te vinden en in te zetten. Elk idee is welkom, zolang het maar vernieuwend is.

De prijs
De winnaar van de Nationale Zorgvernieuwingsprijs krijgt € 75.000 om zijn idee uit te voeren. De Nationale zorgvernieuwingsprijs zorgt ervoor dat ook andere kanshebbers verder komen. Zij krijgen tips in het Zorgvernieuwingsatelier om hun idee verder uit te werken. Bovendien worden ze op het spoor gebracht van mogelijke financiers.

Voor wie?
Iedereen kan insturen, zoals patiënten, mantelzorgers, zorgverleners en zorgvernieuwers. Zolang er maar een organisatie is die het idee (mee) uitvoert.

Goede ideeën verdienen een kans
Elke twee jaar organiseren ZonMw en VSBfonds de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. De prijs is bedoeld om goede ideeën voor betere zorg en welzijn een kans te bieden. Veel van die ideeën blijven op de plank liggen. Er is bijvoorbeeld geen tijd en geld om ze uit te werken. En vaak is niet duidelijk hoe je van een idee naar een haalbaar plan komt. De Nationale Zorgvernieuwingsprijs doet daar wat aan.

Informatie en inschrijven

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen