Behandeling van atriumfibrilleren: wat is anders na de nieuwe NHG richtlijn?

Array

nhg-accreditatieGeorganiseerd door de afdelingen Cardiologie van het UMC Utrecht en het Diakonessenhuis Utrecht in samenwerking met de PAO-H Utrecht.
Steeds meer belang wordt gehecht aan samenwerking tussen zorgverleners van de eerste en tweede lijn. Eveneens is het zo dat het vakgebied cardiologie zich kenmerkt door vele, elkaar vaak snel opvolgende vernieuwingen in de behandelingsmogelijkheden. Denk aan stents, implanteerbare cardioverter defibrillatoren (ICD’s), catheterablatietechnieken en hartkleppen die via de lies worden geplaatst.

Om deze redenen organiseren we speciaal voor huisartsen tweemaal per jaar een uitdagende kleinschalige nascholing op de vernieuwde afdeling hartkatheterisatie van het UMCU. Gezien de nieuwe richtlijn van de NHG over de behandeling van atriumfibrilleren (M79; augustus 2013), lijkt dit ons een uitstekend onderwerp om met u van gedachte te wisselen. Ook willen we als vast onderdeel van de bijeenkomst u de gelegenheid geven om vragen te stellen over verwijzingen van patiënten of eventuele logistieke zaken waar u tegenaan loopt.

Accreditatie is toegekend voor 3 uren via de instellingsaccreditering van de PAO-H Utrecht.

Kijk in de brochure voor het programma op 22 april van 16.00-19.00 uur, de kosten en overige informatie.

Algemene informatie

  • Periode: Start: 22-4-2014
  •   Einde: 22-4-2014
  • Discipline(s): Huisartsgeneeskunde
  • Niveau(s): Postacademisch
  • Taal: Nederlands

Online inschrijfformulier

Kosten:
€ 35,00

Opleidingsperiode

Start:
22-4-2014
Einde:
22-4-2014
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen