Orthopedisch chirurg Amphia, Denise Eygendaal verkozen tot Toparts 2014

Array

amphiaVorige week heeft Denise Eygendaal, orthopedisch chirurg van het Amphia Ziekenhuis de prijs voor Toparts 2014 in ontvangst mogen nemen. De Topartsenverkiezing,  georganiseerd door Mednet en de Orde van Medisch Specialisten (OMS), is een verkiezing voor en door medisch specialisten. Na een spannende nominatieronde en juryselectie konden zij de afgelopen maanden stemmen op tien genomineerde artsen. Eygendaal was blij en tegelijkertijd verrast met haar uitverkiezing: Ik ben ongelooflijk blij dat ik het geworden ben, want het is toch een enorm goede promotie en erkenning voor het vak orthopedie”.

Eygendaal is dé elleboogspecialist binnen de orthopedie. Ze heeft veel energie gestoken in het opzetten van landelijke nascholing over de diagnostiek en de behandeling van aandoeningen rond de elleboog. Daarnaast geeft ze veel cursussen en lezingen in binnen- en buitenland. Ook andere orthopeden sturen vaak patiënten naar haar door; zo behandelt ze veel topsporters. Ze is daarnaast nationaal gedelegeerde van de Europese Vereniging voor Schouder- en Elleboogchirurgie. Voor haar inzet ontving ze vorig jaar de Anna Prijs voor uitmuntend wetenschappelijk werk en de bijbehorende opleidingsfuncties op het gebied van de elleboog. Haar collegas roemen haar om haar enorme kennis en gedrevenheid: zeer toegewijde collega, expert op haar vakgebied, geliefd bij patiënten, geroemd in binnen en buitenland.

De Topartsenverkiezing kent dit jaar een vernieuwde opzet. In plaats van een groot aantal topartsen, kiezen medisch specialisten dit jaar één Toparts. Daarbij speelt niet alleen het aantal stemmen, maar vooral de reden van de nominatie een belangrijke rol. Al tijdens de nominatierondes gaven specialisten aan waarom juist deze collega volgens hen een Toparts is. Deze argumentatie was voor de vakjury van doorslaggevend belang om tot de selectie van tien kandidaat-topartsen te komen, waar specialisten vervolgens op konden stemmen. Denise vult aan: “Eerlijk gezegd ben ik ook wel verbaasd dat ik het geworden ben. Het is een klein vakgebied en er zijn slechts 800 orthopeden in Nederland. Vrijwel alle andere specialismen zijn groter.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen