Politiek Stichtse Vecht: actieplan Zorg meteen na verkiezingen

Array

Politieke partijen Stichtse Vecht slaan handen ineen
De decentralisatie van het Sociaal Domein, waaronder bijvoorbeeld de thuiszorg en de jeugdzorg, heeft verstrekkende gevolgen. Het is een heel grote operatie, waar veel van onze inwoners de gevolgen van zullen voelen. Een operatie die boven alles prioriteit heeft. Daarom zal de nieuwe gemeenteraad op korte termijn een actieplan opstellen dat zij als opdracht meegeeft aan het nieuwe College.

De partijen (in alfabetische volgorde)  CDA, ChristenUnie-SGP, D66, GroenLinks Stichtse Vecht, Lokaal Liberaal, Maarssen 2000, PvdA, Stichtse Vecht Beweegt, Streekbelangen, Het Vechtse Verbond, en VVD zijn met elkaar overeengekomen meteen na de verkiezingen een gezamenlijk actieplan te maken. handen-ineen-slaanZij nodigen daarbij de leden van de kerngroep van Wijdemeren en Weesp uit, de gemeentes waarmee op dit terrein wordt samengewerkt.

De partijen willen met elkaar voorkomen dat alle groepen die onder de “decentralisaties van het sociaal domein” vallen, zoals de AWBZ en de Jeugdwet, in de knel komen. De gemeente Stichtse Vecht heeft, in samenwerking met Weesp en Wijdemeren, al veel gedaan. Maar er moet ook nog heel veel gebeuren, het gaat om een immense operatie.

Daarom nemen de politieke partijen het initiatief om direct na de verkiezingen te starten met een meerdaagse bijeenkomst, waarop de stand van zaken wordt geïnventariseerd en een actieplan opgesteld. Hierbij worden vertegenwoordigers van de groepen waar het om gaat uitgenodigd, evenals deskundigen van andere gemeentes en de VNG, van adviesraden en van uitvoerende organisaties.

De raadsbesluiten die hieruit voortkomen zal de Raad als opdracht meegeven aan het nieuwe College.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen