Implementatieplan multidisciplinaire richtlijn diagnostiek en behandeling suïcidaal gedrag

Array

suicide-200x200Het Trimbos-instituut is gestart met de uitvoering van het landelijk implementatieplan van de multidisciplinaire richtlijn diagnostiek en behandeling van suïcidaal gedrag.

Binnen het landelijk implementatieplan worden activiteiten uitgevoerd die professionals aanknopingspunten en aanbevelingen bieden om in het werkproces goede en zorgvuldige hulp te bieden aan cliënten met suïcidale gedachten. Deze activiteiten zijn gericht op het verspreiden van educatieve producten, trainen van zorgprofessionals en het maken van ketenafspraken.

Bij de uitvoering worden relevante beroepsverenigingen, organisaties, patiënten, familie en naasten, en Stichting 113online betrokken. De uitvoering vindt plaats in de periode januari 2014 tot juli 2015.

Het implementatieplan is een van de activiteiten binnen de landelijke agenda suïcidepreventie van het Ministerie van VWS en wordt gefinancierd door ZonMw.

Bron: Trimbos-instituut

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen