Maasstad Ziekenhuis winnaar IBD Idee 2014: ‘Beweegactiviteiten voor IBD-patiënten’

Array

In Veldhoven is gisteravond de winnaar van het IBD Idee 2014 bekendgemaakt. De prijs voor artsen met het beste idee om inflammatoire darmziekte (IBD) nog beter te behandelen, is dit jaar gewonnen door master physician assistant Frederieke de Bruijne en maag-, darm-, lever arts Frank Kubben van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Zij bedachten het programma ‘Beweegactiviteiten voor IBD-patiënten’. De prijs is in het leven geroepen door gezondheidsbedrijf MSD en de winnaars krijgen
€ 25.000 om hun plan samen met MSD verder uit te werken en te realiseren.

Het winnende idee is gericht op het starten van beweegactiviteiten voor IBD-patiënten in het Rotterdamse ziekenhuis. Doel is om kracht en conditie te laten toenemen en vermoeidheid te laten afnemen.
maasstad-ziekenhuiVerwacht wordt dat dit bij patiënten leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven. Kubben en De Bruijne willen in samenwerking met fysiotherapeuten een plan voor beweegactiviteiten opzetten en een ‘app’ ontwikkelen om de betrokkenheid van patiënten te bevorderen en beweegactiviteiten te kunnen volgen. “Hiermee krijgen onze IBD-patiënten een extra hulpmiddel voor het managen van hun eigen ziekte, hetgeen naar verwachting bijdraagt aan de ‘patiënt-empowerment’ en aan de verbetering van de levenskwaliteit”, vertelt De Bruijne.

Tijdens de jaarlijkse voorjaarsvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Gastro-enterologie overhandigde juryvoorzitter en initiatiefnemer Joep Bartelsman, samen met Tineke Markus, directeur van De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) de prijs aan de winnaars. Bartelsman: “Om te kunnen winnen moet het idee in ieder geval innovatief zijn, de kwaliteit van leven voor een IBD-patiënt moet er door verbeteren en het behoort niet tot de standaard zorg in Nederland. De winnaar van dit jaar voldoet helemaal aan deze criteria.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen