Spoedeisende zorg blijft gegarandeerd in Hardenberg

Array

geld-en-zorgAchmea en de Saxenburgh Groep hebben gezamenlijk besloten dat de acute zorg in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg behouden blijft. Mensen in de regio Vechtdal en Coevorden kunnen blijven rekenen op Spoedeisende Hulp (SEH), Intensive Care (IC) en CVA-zorg, zoals nu ook al aanwezig is in het ziekenhuis in de buurt.

Dat is de uitkomst van de besprekingen op bestuurlijk niveau tussen zorgverzekeraars en de Saxenburgh Groep, waarvan het Hardenbergse ziekenhuis deel uitmaakt.

Achmea’s regiomanager Marga Haveman hecht eraan dat de spoedeisende zorg behouden blijft in de regio Coevorden en Hardenberg. “De Saxenburgh Groep heeft haar medisch specialistische zorg goed geregeld en werkt al jarenlang in goede afstemming met de huisartsen. Zo is er sinds tien jaar een huisartsenpost in het ziekenhuis naast de Spoedeisende Hulp. Voor traumatologische spoedeisende hulp zijn samenwerkingsafspraken met Isala in Zwolle en de ambulancezorg.

Pauline Terwijn van de Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep is niet verrast, wel verheugd er samen uitgekomen te zijn. “Het is voor de patiënten in onze regio belangrijk dat zij dichtbij huis een beroep kunnen doen op goede zorg, ook in spoedgevallen. Als Röpcke-Zweers Ziekenhuis werken we als netwerkziekenhuis dat steeds de verbindingen zoekt met de regio. Doordat wij met de Zwolse intensivisten samenwerken, zijn wij in staat volwaardige IC-zorg te bieden. De visitaties van de beroepsvereniging en Inspectiebezoeken laten dan ook keer op keer zien dat wij goede zorg leveren.”

Ook de behandeling van mensen met een CVA (beroerte) voldoet zeer goed aan de kwaliteitsnormen. Snel de specialist paraat hebben kan van levensbelang zijn. “CVA-zorg is een basale functie voor de regio”, stelt Pauline Terwijn. De Saxenburgh Groep heeft behalve een ziekenhuis ook ouderenzorglocaties en werkt intensief samen met ’t Roessingh op het gebied van revalidatiezorg. Dat maakt dat de zorgketen voor CVA-patiënten naadloos is.

Wij staan niet alleen, maar maken deel uit van een groot zorgnetwerk. Dat is onze kracht en daardoor kunnen wij ook aan alle kwaliteitsvoorwaarden voldoen. Dat maakt het behoud van de acute zorg in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis als vanzelfsprekend. We zijn blij ons daarin  gesteund te weten door de zorgverzekeraar.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen