B. Braun Medical BV NL neemt Carenalis Renal Care Klinieken over

Array
B. Braun Medical BV, een dochter van de werelwijd opererende B. Braun Groep, sinds 175 jaar fabrikant en leverancier van medische en farmaceutische producten en diensten en nu ook hemodialyse services, heeft de firma Carenalis aangekocht, momenteel in eigendom van GML, AG Neu-Isenburg, Duitsland. Carenalis heeft vier dialyseklinieken in Nederland en is gespecialiseerd in behandeling van nierziektes, inclusief pre-dialyse en dialyse.

Met deze overeenkomst breidt de B. Braun Groep haar huidige netwerk uit, dat momenteel bestaat uit meer dan 250 dialysecentra in Europa, Azië en Afrika en de behandeling van circa 19.000 patiënten. Door lid te worden van deze multinational, krijgt Carenalis toegang tot alle ervaring en kennis, alsook alle hooggekwalificeerde producten van B. Braun. Dit stelt Carenalis tevens in staat de medische behandeling van nierpatiënten in Nederland te blijven verbeteren.Logo__CarenalisZoals Kest Huiijsman, algemeen directeur van B. Braun Medical, meedeelde, is B. Braun blij met deze overname en bevestigt dat de Carenalis activiteiten volledig zullen worden ondersteund, zowel door B. Braun in Nederland als door het hoofdkantoor. Deze acquisitie geeft blijk van onze betrokkenheid en versterkt de positie van B. Braun in de Nederlandse dialysemarkt.

Momenteel wordt B. Braun door de gezondheidsprofessionals beschouwd als een van de belangrijke leveranciers op de wereld. De B. Braun Groep heeft een sales- en marketingorganisatie in Nederland sinds 1981 en heeft 150 medewerkers in dienst.
Carenalis begon in 2008 met de exploitatie van dialyseklinieken en bood pre-dialyse, dialyse en therapy aan. De huidige klinieken in Emmeloord, Woerden en Kerkrade zijn 100% eigendom van Carenalis en de kliniek in Amstelveen is een 50/50 Joint Venture met het VUmc in Amsterdam.

Bron: B. Braun Medical B.V.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen