KNGF presenteert kandidaat-bestuursleden

0
383

Amersfoort, 3 april 2014 – Het bestuur van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) draagt fysiotherapeuten Wendy Tavenier (1971), Bart Smit (1964) en Harry Wagemakers (1960) voor als kandidaten voor drie functies in de nieuwe bestuursperiode.

In mei stemmen de leden van het KNGF tijdens de regionale ledenvergaderingen over de drie nieuwe leden van het landelijk bestuur van hun beroepsorganisatie. De functies zijn ontstaan door het bereiken van de maximale zittingstermijn van twee leden. De derde functie komt vrij, omdat een bestuurslid zich niet herkiesbaar heeft gesteld voor een tweede zittingstermijn. samenSamen met een onafhankelijk HR-bureau, heeft een selectiecommissie gesprekken gevoerd met de kandidaten die zich gemeld hebben voor de functies. Conform de statuten heeft het zittende bestuur een voordracht gedaan uit deze kandidaten.

 Wendy Tavenier is voormalig topsportster en heeft een eigen fysiotherapiepraktijk. Bart Smit werkte jarenlang als fysiotherapeut in ziekenhuizen en heeft bestuurlijke ervaring als directeur van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. Harry Wagemakers kent een lange carrière als fysiotherapeut en was onder meer wetenschappelijk onderzoeker bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 2010 is hij als wethouder in Dordrecht verantwoordelijk voor het sociale domein, waaronder gezondheidszorg.

KNGF-voorzitter Eke Zijlstra is verheugd met de kandidaten: “Dit drietal combineert de individuele vaardigheden voor een slagvaardig collectief: aantoonbare bestuurlijke kwaliteiten, politieke expertise en een ‘track record’ binnen de vereniging.  Ze hebben laten zien niet alleen te kunnen meedenken, maar ook concreet resultaat te bereiken. Samen met hun ruime vakkennis en –ervaring, kunnen ze hiermee het beleid van het KNGF verrijken en vormen ze een waardevolle aanvulling op de zittende bestuursleden.”

Naast de voordracht van kandidaten door het bestuur, is er binnen de vereniging ook de mogelijkheid voor leden om zich via een zgn. ‘100 leden agenda-initiatief’ kandidaat te stellen. Dit kan tot 15 april 2014. Op dit moment zijn er drie leden die aangegeven hebben gebruik te willen maken van deze mogelijkheid.

Over KNGF
KNGF, Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie, behartigt de belangen van 22.000 fysiotherapeuten. De beroepsorganisatie werd opgericht in 1889 en heeft als doel de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg te stimuleren, fysiotherapie toegankelijk te maken voor de gehele Nederlandse bevolking en erkenning van deskundigheid en professionaliteit te bevorderen.

Bron: KNGF