Predicaat ‘Centre of Excellence in Rheumatology’ voor Sint Maartenskliniek en Radboudumc

maartenskliniek-200x200De afdelingen Reumatologie van de Sint Maartenskliniek  en het Radboudumc hebben het predicaat ‘Centre of Excellence in Rheumatology’ ontvangen. Deze bijzondere onderscheiding wordt toegekend door de EULAR (European League Against Rheumatism).  Het predicaat wordt voor de duur van vijf jaar verleend op grond van het aantal en de kwaliteit van de wetenschappelijke publicaties in de vijf voorafgaande jaren. In Europa hebben slechts 22 afdelingen Reumatologie dit predicaat ontvangen.

Dr. Frank van den Hoogen: “Met deze certificering willen we het reuma-onderzoek verder uitbreiden. Daarbij staat het belang van de patiënt voorop. Elk onderzoek dat wordt gestart, moet ook toepasbaar zijn op de patiëntenzorg. Op deze manier zetten we een belangrijke stap voorwaarts in het onderzoeken van vernieuwende behandelingen”. Van den Hoogen verwacht dat het predicaat leidt tot meer inkomsten van subsidiegevers en farmaceutische industrieën.

De afdeling reumatologie van het Radboudumc had dit predicaat reeds in 2008 gekregen. Nu is het predicaat opnieuw voor vijf jaar, tot 2018, verleend. Dit keer voor zowel voor de Sint Maartenskliniek als het Radboudumc.