De Vlaamse Ilse Gevaert groeide op zonder linkerarm en had één grote wens

Array

“De Vlaamse Ilse Gevaert groeide op zonder linkerarm, maar met één grote wens: zangeres worden. Vandaag scoort ze met de video van haar nummer I am human een internethit en fans over de hele wereld…”

“Als je de laatste videoclip van de Vlaamse zangeres Ilse Gevaert bekijkt, is er naast haar klok van een stem niets bijzonders op te merken aan haar. Toch is haar leven niet evident geweest, want ze werd zonder linkerarm geboren. Met naar nieuwste nummer ‘I am human’ haalde ze al bijna 300.000 views op YouTube en de positieve reacties stromen van over de hele wereld binnen…”

Ilse’s nieuwste nummer ‘I Am Human’ raakt in hart en ziel. De respons is overweldigend: luisteraars van over de hele wereld zeggen dat het nummer hen tranen in de ogen en kippevel bezorgt. Anderen zeggen dat ‘I Am Human’ het lied en video van het jaar is en een Grammy verdient. Duizenden fans vervoegden zich al online en deelden het nummer over het internet. Vandaag deelt deze Vlaamse artieste het bijzondere verhaal achter ‘I Am Human’.

Ilse werd geboren zonder linkerarm, en groeide op met een reeks uitdagingen, waaronder de confrontatie met “anders zijn”, gepest worden in haar kindertijd en aangestaard worden door vreemden. Als kleuter ging ze naar een katholieke school waar ze verhalen hoorde over Jezus die de lammen deed lopen en de blinden deed zien. Ilse dacht dat Jezus haar ook een arm ging geven. Toen ze doorhad dat dat niet ging gebeuren was ze diep teleurgesteld. Maar Ilse leerde te kijken naar wat ze had, en niet naar wat ze niet had.

Haar grootste passie was muziek. Dat stroomde door haar aderen. Ze zong al voor ze sprak en schreef haar eerste liedje op 10 jarige leeftijd. Na het behalen van een diploma in Psychologie ging Ilse haar droom achterna en vertrok ze naar New York. Ilse startte met optredens in de New York “Open Mic” scène waar jong talent zijn kunsten toont. Ze deelde onder andere met Lana Del Rey, toen nog bekend als “Lizzy Grant” het podium. In Ashford & Simpson’s Sugar Bar, hot spot voor beroemdheden zoals Bruce Willis, Stevie Wonder, Whoopi Goldberg, etc. werd Ilse een wekelijkse act. Ze werd er benaderd door Michael Douglas die diep onder de indruk was van haar cover van Alicia Keys “If I ain’t got you”.
Zoals het vele droomavonturiers al verging, sloeg de realiteit Ilse al gauw hard en meedogenloos in het gezicht. Het hippe Manhattan onthulde haar in geen tijd z’n donkere kanten. Honger, armoede, ontberingen en afwijzingen waren haar deel. Ilse zocht en werkte, zong en schreef zich langzaam een weg naar werk. Binnen het jaar werd ze door Chiba Antoine (Gossip Girl, Games of Thrones) opgepikt als songwriter. Doorheen de voorbije jaren schreef ze honderden nummers en kende talloze samenwerkingen.

Ilse had haar eerste sold out show in de legendarische Joe’s Pub, The Public Theatre, een venue die jaarlijks de “Best of New York” lijst haalt. Joe’s Pub is de club waar artiesten zoals Amy Winehouse, Elvis Costello, Adele, Lady Gaga en vele anderen hebben gespeeld. De opbrengst doneerde ze aan Chinacare, een New York non-profit organisatie die Chinese weeskinderen met een handicap opvangt.

In 2012 kwam vervolgens alles samen toen Juliette Jones (Florence + The Machine, Nicki Minaj, Ryan Leslie, Kid Cudi, Luke James) en Nate “Impact” Jolley (Executive Producer van de Emmy genomineerde BET Rap It Up Mixtape ft. Wale, MYA, John Legend) diep onder de indruk raakten van Ilse’s stem en persoonlijkheid. Momenteel werkt Ilse met Grammy genomineerde Producer/Musician/Engineer Joshua Valleau (John Legend, James Blake) en Vlaamse Composer/Producer Sebastiaan Vandevoorde (Moonlight Matters, Arches, Villa, Columbia Records, Sony UK) aan haar nieuwe single en album.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen