Hugo Hurts nieuwe directeur/secretaris CBG

Array

Per 1 juni 2014 is de heer drs. H.R. (Hugo) Hurts (59) benoemd tot directeur/secretaris van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Op dit moment is de heer Hurts directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Hij is econoom en vervulde eerder verschillende functies bij het ministerie van VWS, waaronder de functie van directeur Zorgverzekeringen.

CBG voorzitter Prof. dr. H.G.M (Bert) Leufkens is verheugd over de benoeming: “Hugo Hurts heeft brede kennis van de geneesmiddelenwereld en de belangrijke uitdagingen die daar spelen, zowel nationaal als internationaal. Hugo HurtsHij is een inspirerende bruggenbouwer met een duidelijke, aansprekende visie op de publieke zaak. Gezien onze ambities zoals neergelegd in het Strategisch Business Plan 2014-2018, is hij een zeer waardevolle aanvulling voor het CBG.”

In zijn loopbaan heeft hij ruime kennis opgebouwd op het gebied van de farmacie. Zowel op nationaal als internationaal niveau heeft Hugo Hurts effectieve samenwerking bevorderd met partijen in de gezondheidszorg, in het bijzonder in relatie tot de medische technologie en geneesmiddelen. Tevens is hij betrokken geweest bij het ontwikkelen van beleid en wet- en regelgeving op het terrein van onder meer geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. In zijn werk gaat zijn grote interesse uit naar innovatie en de rol die de publieke sector, in samenwerking met andere partijen, daarbij kan spelen.

Hugo Hurts volgt de heer drs A.A.W. (Aginus) Kalis op die 10 jaar verbonden was aan het CBG als directeur en secretaris van het CBG.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico’s en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de mens.

Bron: CBG-MEB

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen