Goede reumazorg in Meander Medisch Centrum

Array

Suzanne Linn reumatoloogFoto: Reumatoloog Suzanne Linn.
Fotograaf: Frank Noordanus

Meander Medisch Centrum biedt goede reumazorg en voldoet aan de criteria die patiënten met een reumatische aandoening belangrijk vinden. Dat blijkt uit de resultaten van de website ‘Kies uw reumazorg’ die onlangs door het Reumafonds is gelanceerd. De criteria zijn opgesteld door het Reumafonds, vanuit het patiëntenperspectief voor goede reumazorg.

Beschikbaarheid en bereikbaarheid
De beschikbaarheid van de reumatologen en reumaconsulenten is een van de criteria waaraan Meander Medisch Centrum voldoet. Zo is er van maandag tot vrijdag een telefonisch spreekuur met de reumaconsulent voor patiënten. Op maandag en dinsdag is er een avondspreekuur. Ook is het belangrijk dat de reumatoloog en reumaconsulent voldoende tijd hebben voor hun patiënten. In Meander werken vier reumatologen en vijf reumaconsulenten. Reumatoloog Suzanne Linn vindt de komst van de website ‘Kies uw reumazorg’ een positieve ontwikkeling. “Wij streven altijd naar de beste en meest patiëntvriendelijke reumazorg. De website ‘Kies uw reumazorg’ laat zien dat de kwaliteit van de reumazorg in Meander Medisch Centrum goed is.

Ziekte van Bechterew
De ziekte van Bechterew is een reumatische aandoening, waarbij de SI gewrichten onderaan de rug en soms ook heupen, knieën en peesaanhechtingen ontstoken raken. Bij de behandeling van deze ziekte is het van belang dat reumatologen, maag-darm-leverartsen en oogspecialisten goed met elkaar samenwerken en dat er beweegprogramma’s op maat worden geboden. Ook de kwaliteit van zorg bij de ziekte van Bechterew is op orde in Meander Medisch Centrum.

Ook voor (huis)artsen
Behalve voor mensen met reuma is de website Kies uw reumazorg ook een praktische vraagbaak voor (huis)artsen. Zij kunnen in de spreekkamer samen met de patiënt uitzoeken waar de gewenste reumazorg wordt geboden. De website laat niet alleen de beschikbaarheid en bereikbaarheid van reumatologen en reumaconsulenten zien, maar ook de expertise die een ziekenhuis heeft.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen