De gezonde school

Array

Promotiefilm Gezonde School in het voortgezet onderwijs
“Uit onderzoek blijkt dat gezonde leefstijl op school pas echt effectief is als je het vanuit het schoolbeleid op allerlei terreinen toepast.” Dat benadrukt de voorzitter van de VO-Raad, Paul Rosemöller in de nieuwe film Gezonde School voor het voortgezet onderwijs. Het is de derde film die het RIVM Centrum Gezond Leven met partners heeft gemaakt om Gezonde School te promoten in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

De film laat zien hoe het Aloysius College in Den Haag werkt aan gezondheid op school. Werken aan gezondheid op school loont: gezonde leerlingen presteren beter en verzuimen minder. De rector, de sportcoördinator en de leerlingen zelf vertellen in de film over hun ervaringen.

Het RIVM hoopt dat de film middelbare scholen enthousiast maakt om ook met Gezonde School aan de slag te gaan. Vanaf september 2014 kunnen scholen in het voortgezet onderwijs een vignet Gezonde School aanvragen. Met het vignet Gezonde School kunnen scholen laten zien dat zij extra aandacht besteden aan gezondheid op school. De lokale GGD kan helpen bij het kiezen en uitvoeren van Gezonde School activiteiten.

Meer informatie op www.gezondeschool.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen