Meander Medisch Centrum officieel geopend door prinses Margriet

Array

meanderOnder grote belangstelling heeft Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet op vrijdag 6 juni 2014 het nieuwe Meander Medisch Centrum in Amersfoort officieel geopend. Voor belangstellenden was er op zaterdag 7 juni een publieksdag, waarop het ziekenhuis zijn deuren openstelde onder het motto ‘De grootste kijkoperatie ooit’.

Frank de Reij, voorzitter Raad van Bestuur van het ziekenhuis, en Lucas Bolsius, burgemeester van Amersfoort, heetten de prinses welkom in het gloednieuwe ziekenhuis. Prinses Margriet nam vervolgens het defilé af van diverse verenigingen uit de regio. Tezamen met chirurg Paul Verheijen, radiologisch laborante Debbie van Toledo en patiënt Michiel van der Nol verrichtte zij de opening. Daarbij knipten zij gezamenlijk een gigantisch lint voor de entree van het gebouw door. De opening werd omlijst met muziek, zang, speeches en een optreden van het voor de gelegenheid gevormde Meander-koor. Opgenomen patiënten konden de opening via het tv-scherm op hun kamer live volgen. Voor medewerkers en bezoekers waren er grote schermen geplaatst, waarop alles goed te zien was.

Aansluitend bezocht prinses Margriet het gebouw en sprak daar met patiënten en medewerkers. In haar jonge jaren volgde zij de opleiding tot verpleegkundige in Ziekenhuis De Lichtenberg, één van de voorlopers van Meander Medisch Centrum.

Het gebouw is een ontwerp van architect Hans van Beek van Atelier Pro en is recent genomineerd voor de Amersfoort Architectuur Prijs 2014. Het is eind december 2013 in gebruik genomen, na de verhuizing van de twee oude locaties Amersfoort Lichtenberg en Elisabeth. Kenmerkend zijn de toepassing van licht en groen, de eenpersoonskamers en de logische indeling van het gebouw.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen