Patiëntenparticipatie in Mediator: ‘Ik kan iets betekenen voor mensen in eenzelfde situatie’

Array

angststoornisJacques Boersma is een van de ervaringsdeskundigen die meedenken over onderzoeksvragen bij het ZonMw-programma Memorabel. De emeritus hoogleraar kennismanagement is blij te kunnen bijdragen: ‘Natuurlijk zei ik ja toen ze me vroegen.’

Het ZonMw-programma Memorabel is een goed voorbeeld waarin diverse participatieactiviteiten met Alzheimer Nederland worden opgepakt. Toch stuit de participatie van de doelgroep nog vaak op koudwatervrees. Meralda Slager, een van de auteurs van het boek ‘De rafels van de participatie’, geeft dat in een relevant Mediatorartikel aan. Participatie van de doelgroep stuit vaak op koudwatervrees, ‘Niet patiënt moet zich aanpassen, maar omgeving’.

Mediator 6 biedt achtergrondartikelen over onder meer integraal gezondheidsbeleid, nudging en de diagnostische test en behandeling van een zeldzame stofwisselingsziekte. Daarnaast worden enkele afgeronde projecten in de etalage gezet.

Gratis abonnement
Het abonnement van de digitale Mediator is gratis. Via de pagina ‘Blijf op de hoogte’ kunt u zich abonneren op de Mediator. Vul uw e-mailadres in en vink Mediator aan en u krijgt bij elke nieuwe editie een attendering.

Bron: ZONmw

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen